Get Adobe Flash player
Prodaja vstopnicPrizoriščaPrenočiščaParkiranjeKontakt
22.6.   petek23.6.   sobota24.6.   nedelja25.6.   ponedeljek26.6.   torek27.6.   sreda28.6.   četrtek29.6.   petek30.6.   sobota1.7.   nedelja2.7.   ponedeljek3.7.   torek4.7.   sreda5.7.   četrtek6.7.   petek7.7.   sobota
Center mestaDvorana UnionGlavni oder na DraviGlavni trg Grajski trg JazzlentJurčkov oderMestni parkMladinin oder X Creative UndergroundOder Art kampOder Park doživetijOder RotovžPoštna ulica Pri Stari trti SinagogaSladoLentSlomškov trg ŠpeglceltTrg Leona ŠtukljaTrg svobode Večerov oderVetrinjski dvorSpremljevalne prireditveŠportUlično gledališčeŽiva dvorišča
VSTOPNICE
PRIZORIŠČA
INFO
PROGRAM
POKROVITELJI
NOVICE
UTRINKI
PROGRAM

sobota

07.07.2012

21:00

Mladinin oder X Creative Underground

DJ večer

Prireditev vam poklanja:
ALEX DI STEFANO (ITA) • NORBERT DAVENPORT (ITA) • AGENT MUSHROOM • DEESEE • QUNERO • SELLYPEG • JAMIE RICARO • COGO

ALEX DI STEFANO (ITA)

Alex Di Stefano je bil rojen leta 1977 v Italiji. Od leta 1994 deluje kot DJ, producent in glasbenik.

Njegove prve dance melodije (DayDream – Thinkin’ About You (1994), DayDream – Through The Night (1995)) so požele veliko uspeha po vsej Evropi.

Med leti 1998 in 2000 se je pričel Alex približevati zvoku tehno-trancea, z izdajanjem komadov, kot so Mizar EP – Volcano, Mizar EP II, The Brat – Animal Kingdom, Shado – The Flute, Hesperia Ep – Blue Waves.

Leta 2003 je  začel z delom v Digital Team Studiu (Altromondo Studios) v Riminiju, kjer je opozoril nase z uvajanjem zelo inovativnih zvokov in produciranjem mnogih uspešnih komadov, kot so Mash – In Your Arms, Mash – One Day, Mash – Oak Island, Mash – Be My Girl. Pod različnimi psevdonimi je vključen tudi v mnoge druge projekte.

Leto 2007 označuje prelomnico v njegovi poklicni poti, saj je tedaj začel s produkcijo glasbe za založbo Gio MBG International’s 9Records ter mnoge druge znane glasbene založbe.

Evropska plesišča je obnorel z zvoki svojih komadov in njegovo ime najdemo vedno med prvimi mesti znanih glasbenih lestvic Beatport, s komadi, kot so Magnolia, One Week, Ogma, Mind The Gap, Portico EP, Federico Milani – Green (Alex Di Stefano Remix), Federico Milani – Hooker (Alex Di Stefano Remix), Autistic – My Technique (Alex Di Stefano Remix), in mnogimi drugimi. Njegovo delo podpirajo mednarodno delujoči DJ-ji, kot so Umek, Richie Hawtin, Dubfire, Tocadisco, Marco Bailey, Christian Smith, Lissat & Voltaxx, Paul Thomas, Manuel De La Mare, James Zabiela, Oliver Giacomotto, Spektre, Jerome Ism-ae, Tomy De Clerque ter še kdo.

V zadnjem času je izdal mnogo vidnih komadov: Balthazar & Jackrock – Puerto Rico (Alex Di Stefano Remix), D-Unity – Private Stalker (Alex Di Stefano Remix), Umek – Dementia (Alex Di Stefano & Dyno Remix), Alex Di Stefano & Simone de Caro – Who?, Alex Di Stefano – Something Is Movin’, Dyno & Alex Di Stefano – Sutura, Interactive – Who Is Elvis (Alex Di Stefano & Simone De Caro Remix)...

Leta 2009 je s pomočjo Gio MBG International nastala Alexova lastna glasbena založba, Binary404. Zahvaljujoč Alexovim komadom in remixom, je Binary404 nemudoma postala prepoznavno ime. Alex je vselej na lovu za inovativnimi zvočnimi rešitvami, pri tem pa ostaja zvest tudi zvokom svoje preteklosti. Vrti v najboljših evropskih klubih.

NORBERT DAVENPORT

Norbert Gasser (1973) prihaja iz Merana (Italija). Odkril ga je DJ Joe T. Vanelli, ko je videl njegov glasbeni talent in mu predlagal, naj začne z DJ-anjem. V 90-ih letih je Norbert organiziral partyje v provinci Bolzano in gostil najboljše italijanske DJ-e, kot so Claudio Coccoluto, Massimino, Ralf, Ricky in Flavio. Leta 2000 je (skupaj z DJ Freddie Machine Wilson in DJ Bert Bevans St 54) organiziral 54MIX party z legendarnim DJ Leroyem Washingtonom. Leta 2008 ga je ljubezen do techno glasbe pripeljala do DJ-a Alexa Di Stefana, s katerim je pričel uspešno sodelovati in nastopati po celem svetu (Mehika, Izrael, Malta, Avstrija, Nemčija, Ukrajina, Rusija, Francija, Španija, Švica).

AGENT MUSHROOM

Bojan B. Gashi, v elektronskih krogih bolj poznan kot DJ Agent Mushroom oz. VJ HiGashi je na slovensko elektronsko sceno zakorakal leta '08. Obraz, ki je postal znan in ime, ki se je dobro prijelo. Je ustanovitveni član skupine CTD, ki se bori za žanrsko raznovrstnost, in skupine Flying Carpet, ki jo odlikujejo psytrance ritmi. Po nekaj  letih DJanja in kar nekaj uspešno zoorganiziranih dogodkih se je  odločil za širjenje obzorij in pol leta preživel na Goi v Indiji, kjer se je hitro vklopil in prav kmalu postal zaželjen artist.

Po vrnitvi se je še bolj zagrizeno lotil projektov, dobil pa tudi prve bookinge za  tujino ( Avstrija, Tunizija, Srbija ). Trenutno je okupiran z delovanjem na internetnem radiu Adrenalin.FM, kjer ima dve oddaji in organizira dogodke. Njegov glasbeni stil je zelo barvit in ga zato težko uvrstimo v le en žanr, še najbolj se mu približamo z definicijo driving, psihedelični deep tech-house. 

DEESEE

Darjan Sabol – DeeSee ljubezen do elektronske glasbe goji že od otroštva, resneje pa se ji posveča od 14. leta, ko je prvič poprijel za mešalno mizo in plošče. Svoje navdušenje nad mešanjem in ustvarjanjem je odkril v house glasbi, v kateri se je v zadnjem času po potovanju po hitrejših ritmih najbolj ustalil pri tech in progressive stilu. Masivni in energični zvoki z dobrim drive-om, vedno svež in pester izbor komadov, energični nastop in divji ritmi publike gotovo ne pustijo hladne. "Prečudovito je, ko se dejansko prepustiš glasbi, da te ponese visoko v neznan svet, poln pričakovanja. Užitki, ki jih občutiš na tisti strani, so občutki sreče in zadovoljstva, ko dejansko čutiš ritem in ga vidiš kot kristalno jasno sliko - kot film, ki ga pesem predvaja. In te zgodbe se prepletajo med sabo v prečudovito celoto s srečnim koncem," svojo glasbeno esenco slikovito predstavi sam DeeSee. Če ne poznate poti, sledite njegovim ritmom in prišli boste na cilj.

QUNERO

Erik Rihtarič, za mešalno mizo Qunero, si je svoje prve izkušnje z DJ-anjem nabral z vrtenjem glasbe v lokalnih klubih na Ptuju in okolici. Takoj po težavnejših začetkih v družbi digitalne tehnologije in računalnika je preklopil nazaj na gramofone in vinilke ter začel redno DJ-ati z društvom Elektronika. Izražanje skozi glasbo je zanj način življenja in močno vpliva na njegov karakter, ki prisega predvsem na močne in udarne ritme ter izrazite zvoke širšega izbora sintetizatorjev in zajemov hrupa. Te je nedavno začel soustvarjati in komponirati tudi z G-Lecticom, s katerim tvorita tehno duet Dick&Dale, ki v kratkem obljublja perspektiven in kompleksen groove, v zanimivem paradoksu zbit iz okvira in na odru vlit v dinamično podobo.

SELLYPEG

Marsel Pegan oziroma sELLyPeg je Sežančan, rojen leta 1992. V Postojni se je pri 15 letih prvič seznanil z DJ opremo, navdih za nakup prve lastne DJ opreme pa so bili razni računalniški DJ programi, s katerimi ni mogel popolnoma izraziti vsega svojega glasbenega znanja in potenciala. Njegova močna volja in zanimanje za elektronsko glasbo sta ga "gnali" naprej vse do leta 2009, ko se je zadeve lotil bolj resno in začel vrteti po lokalnih klubih. Najraje vrti new age techno, grški techno in pa seveda detroit techno, dodatno dinamiko in melodiko pa dodaja z veliko mero minimala, tech-housa in drum 'n'bassa. Odlikuje se tudi s svojstvenim slogom vrtenja glasbe in, kot sam pravi, z veliko »pumping drive-a«.

JAMIE RICARO

Otrok glasbe, minimalno obremenjen, maksimalno ekstrovertiran, elektronsko obarvan in globoko veren v prepričanju, da je Bog lahko le DJ. Zato je verski kompleks pretočil v kolektivni eksperiment, v sklopu katerega že nekaj let na plesiščih blizu in daleč izvaja hladnokrvne analize o odzivanju materialnih teles na zvočne vibracije in izmenjave duševnih stanj ob pretoku pozitivne energije. Pri tem se poslužuje sumljivo založenega repertuarja vražje glasbe, ki njegovim nič hudega slutečim žrtvam zavre kri v žilah. Je čistokrvni potomec digitalnih ninđ, glava zloglasne raje hedonističnih kreativcev in nasploh udarna osebnost, ki po zaupnih informacijah iz ozadja nadzoruje že skoraj polovico mariborske labodje flote. 

Oglej si video
Obišči spletno stran , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7

Za ogled dogodka potrebujete Lento ali dnevno vstopnico.

FACEBOOK
POKROVITELJI
 •  
   
  PROGRAM
  PO DNEVIH
  22.6.   petek23.6.   sobota24.6.   nedelja25.6.   ponedeljek26.6.   torek27.6.   sreda28.6.   četrtek29.6.   petek30.6.   sobota1.7.   nedelja2.7.   ponedeljek3.7.   torek4.7.   sreda5.7.   četrtek6.7.   petek7.7.   sobota
  PROGRAM
  PO PRIZORIŠČIH
  Center mestaDvorana UnionGlavni oder na DraviGlavni trg Grajski trg JazzlentJurčkov oderMestni parkMladinin oder X Creative UndergroundOder Art kampOder Park doživetijOder Rotovž
  Poštna ulica Pri Stari trti SinagogaSladoLentSlomškov trg ŠpeglceltTrg Leona ŠtukljaTrg svobode Večerov oderVetrinjski dvorŠportUlično gledališčeSpremljevalne prireditveŽiva dvorišča
  INFORMACIJEProdaja vstopnicPrizoriščaPrenočiščaParkiranjeKontakt
  NOVICEUTRINKILentTVVSTOPNICECenik vstopnicLentaNakup vstopnicDruga obvestila
  © 2012 Narodni dom   |   Vse pravice pridržane   |   Izvedba: AGENDA Open Systems
  MediaClinic


  Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije.
  Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.