Get Adobe Flash player
Prodaja vstopnicPrizoriščaPrenočiščaParkiranjeKontakt
22.6.   petek23.6.   sobota24.6.   nedelja25.6.   ponedeljek26.6.   torek27.6.   sreda28.6.   četrtek29.6.   petek30.6.   sobota1.7.   nedelja2.7.   ponedeljek3.7.   torek4.7.   sreda5.7.   četrtek6.7.   petek7.7.   sobota
Center mestaDvorana UnionGlavni oder na DraviGlavni trg Grajski trg JazzlentJurčkov oderMestni parkMladinin oder X Creative UndergroundOder Art kampOder Park doživetijOder RotovžPoštna ulica Pri Stari trti SinagogaSladoLentSlomškov trg ŠpeglceltTrg Leona ŠtukljaTrg svobode Večerov oderVetrinjski dvorSpremljevalne prireditveŠportUlično gledališčeŽiva dvorišča
VSTOPNICE
PRIZORIŠČA
INFO
PROGRAM
POKROVITELJI
NOVICE
UTRINKI

Prizorišča

Glavni oder
Glavni oder - plavajoči oder - veliki oder… oder, na katerem se je rojeval Festival Lent. Kdor hoče ujeti celoten festival na enem mestu, mora obiskati plavajoči oder na reki Dravi ob Vodnem stolpu, umeščen med Stari in Titov most.

Večerov oder

Mnogi ga poznajo kot »rockerski« oder. Ves čas je pridobival na pomembnosti in prepoznavnosti. Že kaj kmalu je dobil ime po svojem zvestem generalnem sponzorju in tako ostaja tudi v prihodnje. Zadnjih nekaj let se je prostorsko ustalil na Vojašniški ulici, s pogledom na staro sončno uro na fasadi ene od stavb na tem trgu in z razgledom na najstarejšo trto na svetu.

Jazzlent
Jazzlent je eno od prizorišč festivala, ki živi do jutranjih ur, saj so po koncertih na sporedu še jam sessioni, na katerih imajo mladi nadebudni jazzovski glasbeniki neredko možnost igrati tudi s katero od zvezd, ki je pred tem nastopila na koncertu na tem ali katerem od drugih odrov festivala. Poščite ga na Vodnikovem trgu, blizu mestne tržnice.

Mladinin oder X Creative Underground
V letu 2012 se Mladinin oder (MO) in elektronski oder Creative Underground (CU) združujeta (X) na skupni lokaciji v Kinu Udarnik. Pod isto streho bosta dolgo v noč razvajala vse ljubitelje moderne urbane glasbe.
Mladinin oder je namenjen predvsem promociji in predstavitvi mladih, manj uveljavljenih glasbenikov in skupin. Od leta 2005 z razpisom privablja mlade glasbene skupine, pretežno iz Slovenije. Na elektronskem odru Creative Underground pa se predstavljajo VJ-ji in DJ-ji iz Slovenije in tudi tujine.

Jurčkov oder
Najstarejši oder mednarodnega Festivala Lent je pravi zaščitni znak našega festivala, umeščen v tipično lentovsko uličico tik pod starim mostom in bivšo mariborsko Veliko kavarno. Raj za solistične in kantavtorske nastope.

Špeglcelt
Novo prizorišče festivala, locirano na Benetkah poleg Sodnega stolpa. Špeglcelt je namenjen raznolikim, a izbranim in zahtevnejšim glasbenim okusom.

Oder Rotovž
Festivalsko prizorišče od leta 2003, umeščeno na trg ob mariborskem Rotovžu in mestni knjižnici. Po trgu smo ga poimenovali Oder Rotovž. Odlične predstave ob toplih festivalskih večerih privabljajo veliko število smeha željnih obiskovalcev. Občinstvo praviloma do zadnjega kotička napolni izjemno prizorišče, ujeto med zidove starega mestnega trga.

Oder stand-up komedije
Oder stand up komedije na Festivalu Lent velja za največji tovrstni dogodek v Sloveniji. Je pobudnik in revijalni pregled razvoja stand up komedije v Sloveniji in na celotnem prostoru bivše Jugoslavije. Občinstvo ima enkratno možnost v 16 večerih videti več kot 50 najboljših akterjev v vedno bolj priljubljenem žanru komedije. Dodaten čar tega odra je povsem prenovljeno dvorišče Vetrinjskega dvora v središču starega mestnega jedra.

Salon glasbenih umetnikov
Salon glasbenih umetnikov je sinonim za komorno glasbo na Festivalu Lent in domuje v dvorani Union. V njej se predstavljajo mladi, obetavni glasbeniki, prvonagrajenci državnega tekmovanja TEMSIG, nagrajenci Glasbene mladine Slovenije, hkrati pa tudi že uveljavljena imena slovenske komorne in klasične scene.

Park doživetij / Art kamp
Festival Art Kamp poteka na čudovitem odprtem prizorišču v Mestnem parku, ki se v času Festivala Lent spremeni v Park doživetij. To je edinstven evropski projekt na področju medgeneracijskega kulturnega izobraževanja zaradi časovnega obsega festivala (16dni), števila delavnic, števila sodelujočih mentorjev in prostovoljcev, števila nastopajočih, mednarodnih sodelovanj, visokega obiska, brezplačnega programa in predvsem zaradi prijetne klime in ambienta. Tako je kultura na aktiven in prijeten način dostopna prav vsem. Park doživetij poskrbi tako za kulturne dogodke kot tudi za prikaz in učenje pozabljenih ročnih spretnosti, zbujanje ter ohranjanje kreativnosti.

Športni Lent
Festival Lent ne pozablja niti na športne navdušence, na številnih športnih terneih v mestu, stalnih ali improviziranih, kjer lahko v različnih športnih aktivnostih sodelujejo, opazujejo in navijajo.

FACEBOOK
POKROVITELJI
 •  
   
  PROGRAM
  PO DNEVIH
  22.6.   petek23.6.   sobota24.6.   nedelja25.6.   ponedeljek26.6.   torek27.6.   sreda28.6.   četrtek29.6.   petek30.6.   sobota1.7.   nedelja2.7.   ponedeljek3.7.   torek4.7.   sreda5.7.   četrtek6.7.   petek7.7.   sobota
  PROGRAM
  PO PRIZORIŠČIH
  Center mestaDvorana UnionGlavni oder na DraviGlavni trg Grajski trg JazzlentJurčkov oderMestni parkMladinin oder X Creative UndergroundOder Art kampOder Park doživetijOder Rotovž
  Poštna ulica Pri Stari trti SinagogaSladoLentSlomškov trg ŠpeglceltTrg Leona ŠtukljaTrg svobode Večerov oderVetrinjski dvorŠportUlično gledališčeSpremljevalne prireditveŽiva dvorišča
  INFORMACIJEProdaja vstopnicPrizoriščaPrenočiščaParkiranjeKontakt
  NOVICEUTRINKILentTVVSTOPNICECenik vstopnicLentaNakup vstopnicDruga obvestila
  © 2012 Narodni dom   |   Vse pravice pridržane   |   Izvedba: AGENDA Open Systems
  MediaClinic


  Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije.
  Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.