Get Adobe Flash player
Prodaja vstopnicPrizoriščaPrenočiščaParkiranjeKontakt
22.6.   petek23.6.   sobota24.6.   nedelja25.6.   ponedeljek26.6.   torek27.6.   sreda28.6.   četrtek29.6.   petek30.6.   sobota1.7.   nedelja2.7.   ponedeljek3.7.   torek4.7.   sreda5.7.   četrtek6.7.   petek7.7.   sobota
Center mestaDvorana UnionGlavni oder na DraviGlavni trg Grajski trg JazzlentJurčkov oderMestni parkMladinin oder X Creative UndergroundOder Art kampOder Park doživetijOder RotovžPoštna ulica Pri Stari trti SinagogaSladoLentSlomškov trg ŠpeglceltTrg Leona ŠtukljaTrg svobode Večerov oderVetrinjski dvorSpremljevalne prireditveŠportUlično gledališčeŽiva dvorišča
VSTOPNICE
PRIZORIŠČA
INFO
PROGRAM
POKROVITELJI
NOVICE
UTRINKI
PROGRAM

nedelja

01.07.2012

10:00

Ostala prizorišča

Živa dvorišča

Prireditev vam poklanja:
ŽIVA DVORIŠČA MARIBORA

10.00
OROŽNOVA 7
Civilne iniciative: Prihodnost samooskrbe skozi tradicijo knjige
ŽIVA DVORIŠČA, DRUŠTVO VARUHI SEMEN, ZADRUGA DOBRINA, BRANKO ŠTUHEC
Preko razstave starih kmetijskih knjig se bodo v sodelovanju z Živimi dvorišči predstavili sodobni pristopi povečevanja samooskrbe s hrano. Pomembnost ohranjanja biodiverzitete, kot osnove prehranske varnosti, bo predstavilo Društvo Varuhi semen. Preko predstavitve Zadruge Dobrina pa se bodo predstavile prednosti lokalno pridelane hrane.
(Znanje)

13.00
OROŽNOVA 7
Moč in nemoč zdravilstva
Zveza ekoloških gibanj Slovenije - sekcija Moč zdravilstva
Na Živih dvoriščih bomo gostili Zvezo ekoloških gibanj Slovenije. O zmnožnostih tehnik zdravilstva in o samozdravljenju z metodami zdravilstva bo predaval Vasilij Šimek m.d.(m.a.).

17.00
OROŽNOVA 7
Žongliranje z Dimnikarjem Gugijem
Dimnikar Gugi
Brezplačna delavnica spretnosti in umetnosti žongliranja za najmlajše in malo starejše.

19.00
GOSPOSKA 11
Živi Maribor? Živi Maribor!
HANA MAČKOVŠEK ŠLOSER, PILAR VESELKO
Festival Lent, Živa Dvorišča.
Ista točka opazovanja, dvoje različnih opažanj.
Isti trenutek opazovanja, dvoje različnih doživljanj.
Dve fotografinji, dva objektiva.
Različni načini, enake želje.
Živi Maribor? Živi Maribor!
Poletje v Mariboru.
Na fotografski razstavi Živi Maribor? Živi Maribor! bo predstavljen medgeneracijski projekt opazovanja in fotografskega beleženja dveh mladih Mariborčank Pilar Veselko in Hane Mačkovšek Šloser.
(Otvoritev razstave)

19.00
UL. KNEZA KOCLJA 6
Dvorišča odkrivajo: Zvezdana govori s harfo
ZVEZDANA NOVAKOVIĆ
Živa dvorišča odkrivajo potenciale Maribora, tudi v glasbi: tokrat se na Harfi predstavlja Zvezdana Novaković, sicer diplomirana jazz pevka graške akademije in prepoznaven glas zbora Carmina Slovenica.
(Koncert)

19.30
UL. KNEZA KOCLJA 6
Dvorišča Pripovedujejo: Mariborske vedute in druge pripovedke
DRAGICA HARAMIJA
Ko se ohladi poletna vročina, prisluhnemo drug drugemu  v zavetjih dvorišč. Tokrat nam bo pokrajino pohorskih in mariborskih pravljic pričarala dr. Dragica Haramija, med drugim avtorica knjige Mariborske vedute.
(Pripovedovanje)

20.00
SLOVENSKA 13
Dvorišča odkrivajo: Andrej Vršič
ANDREJ VRŠIČ
Od baroka do romantike, pa še malo popa in rocka...ni važno, samo da je cantabile in/ali molto espressivo. Živa dvorišča odkrivajo potenciale Maribora, tudi v glasbi: Andrej Vršič: glas; Darja Zorko: klavir.
(Koncert)

21.00
GOSPOSKA 11
Hiša št. 6
MOMENT
Naše mesto govori o žalosti in veselju, starem in novem, otrocih in odraslih, ter o vsem tistem vmes. Znajdemo se med razpadajočimi hiškami, na ulicah prežetih z žalostjo. Ljudje se z nikomer ne družijo, zapirajo se v svoje hiše, v svoje glave in v svoje misli. Da bi se rešili iz te neprijetnosti se meščani odločijo, da bodo mesto prenovili. Ko bo le-to zasijalo v novih barvah, bo vse drugače! Seveda se ne premaknejo niti za milimeter. Takrat pa se otroci odločijo, da bodo vzeli stvari v svoje roke! Prenova!
(Predstava)

 
Obišči spletno stran

Ogled dogodka je brezplačen.

FACEBOOK
POKROVITELJI
 •  
   
  PROGRAM
  PO DNEVIH
  22.6.   petek23.6.   sobota24.6.   nedelja25.6.   ponedeljek26.6.   torek27.6.   sreda28.6.   četrtek29.6.   petek30.6.   sobota1.7.   nedelja2.7.   ponedeljek3.7.   torek4.7.   sreda5.7.   četrtek6.7.   petek7.7.   sobota
  PROGRAM
  PO PRIZORIŠČIH
  Center mestaDvorana UnionGlavni oder na DraviGlavni trg Grajski trg JazzlentJurčkov oderMestni parkMladinin oder X Creative UndergroundOder Art kampOder Park doživetijOder Rotovž
  Poštna ulica Pri Stari trti SinagogaSladoLentSlomškov trg ŠpeglceltTrg Leona ŠtukljaTrg svobode Večerov oderVetrinjski dvorŠportUlično gledališčeSpremljevalne prireditveŽiva dvorišča
  INFORMACIJEProdaja vstopnicPrizoriščaPrenočiščaParkiranjeKontakt
  NOVICEUTRINKILentTVVSTOPNICECenik vstopnicLentaNakup vstopnicDruga obvestila
  © 2012 Narodni dom   |   Vse pravice pridržane   |   Izvedba: AGENDA Open Systems
  MediaClinic


  Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije.
  Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.