Get Adobe Flash player
Prodaja vstopnicPrizoriščaPrenočiščaParkiranjeKontakt
22.6.   petek23.6.   sobota24.6.   nedelja25.6.   ponedeljek26.6.   torek27.6.   sreda28.6.   četrtek29.6.   petek30.6.   sobota1.7.   nedelja2.7.   ponedeljek3.7.   torek4.7.   sreda5.7.   četrtek6.7.   petek7.7.   sobota
Center mestaDvorana UnionGlavni oder na DraviGlavni trg Grajski trg JazzlentJurčkov oderMestni parkMladinin oder X Creative UndergroundOder Art kampOder Park doživetijOder RotovžPoštna ulica Pri Stari trti SinagogaSladoLentSlomškov trg ŠpeglceltTrg Leona ŠtukljaTrg svobode Večerov oderVetrinjski dvorSpremljevalne prireditveŠportUlično gledališčeŽiva dvorišča
VSTOPNICE
PRIZORIŠČA
INFO
PROGRAM
POKROVITELJI
NOVICE
UTRINKI
PROGRAM

petek

06.07.2012

09:00

Ostala prizorišča

Živa dvorišča

Prireditev vam poklanja:




ŽIVA DVORIŠČA MARIBORA

9.00
GOSPOSKA 28
Na prizorišču fotografiranja: Labirint nepopisanih listov
KATRA PETRIČEK Z EKIPO
Vas zanima, kaj se dogaja v zakulisju fotografskega ateljeja? Potem vabljeni na živo  dvoiršče Skrinje! Danes z vami Katra Petriček z ekipo. 
(Delavnica)

14.00
GOSPOSKA 11
Družbene in iniciative: Dobrine iz druge roke, tržnica
FURGULA, ROPOTARNICA, BUKVARNA IDR.
Rabljene stvari ne sodijo na odpad. V sebi nosijo tisto žlahtno noto časa in preteklih dogodkov, zgodb, ki so stekle vanje. Vse te vam bodo na voljo dva dni na Gosposki 11.
(Družbena iniciativa)

17.00 
UL. KNEZA KOCLJA 6
Ljudske pravljice oživijo z Darko in Mojco, delavnica za otroke 
DARKA ERDELJI IN MOJCA SAJKO  
… Na vrtu ene izmed hiš na Orožnovi ulici je mati svojim otrokom ob nekaterh praznikih skrivala darilca, ki sta jih onadva potem tam iskala … (odlomek iz knjige Jerneje Ferlež: Mariborska dvorišča)
Dvorišča so bila včasih otrokom Svet v malem ... tu so se lahko nemoteno in varno igrali. Osnova otroških iger pa so lahko tudi pravljice, povesti, legende … Ljudske pripovedi se lotevajo temeljnih bivanjskih vprašanj, ki človeka vznemirjajo že od davnine. Liki iz pravljic in pripovedi imajo v sebi moč varovanja, kot tudi vzbujanja spoštovanja in strahu pri otrocih.
Prav povezava igre in pripovedi kot načina odkrivanja sveta okoli sebe in oživljanje starih tradicij v okolje dvorišč danes, je avtoricama služila kot osnovna ideja pri zasnovi tega projekta.
(Delavnica)

18.00
OROŽNOVA 7
Kuhajmo s teto Tončko, delavnica
TETA TONČKA
Direkt iz domače kuhinje v svet, kuharski samorastnik in intelektualka kmečkega kova, ena in edina teta Tončka.
(Delavnica)

18.00
OROŽNOVA 7
Vodeni ogledi Dvorišč z Jernejo Ferlež
JERNEJA FERLEŽ
Kaj se skriva za starimi zaprtimi vrati v centru mesta? Katere zgodbe in skrivnosti nosijo te podaljšane dnevne sobe? Želite videti maribor še iz druge perspektive? Potem se pridružite etnologinji Jerneji Ferlež, avtorici knjige Mariborska dvorišča in Stanovati v Mariboru, da vas popelje v jedra tega mesta.
(Ogled)

20.00
OROŽNOVA 7 
Kantavtorji na dvorišču: Lauženki acoustic
LAUŽENKI ACOUSTIC
Mini kantfest na dvoriščih - da bomo videni, slišani in mišljeni. Danes z vami: Lauženki Akustik.
(Koncert)

21.00
SLOVENSKA 13 
Povabilo na ples: Tango z Vlasto in Alfredom
PLESNA IZBA MARIBOR
Za vas bomo pričarali vzdušje argentinske prestolnice in poskrbeli, da vas bo ritem tanga potegnil vase. Za vse plesalce in neplesalce - povabilo na ples.
(Ples/koncert)

 
Obišči spletno stran

Ogled dogodka je brezplačen.

FACEBOOK
POKROVITELJI
  •  
     
    PROGRAM
    PO DNEVIH
    22.6.   petek23.6.   sobota24.6.   nedelja25.6.   ponedeljek26.6.   torek27.6.   sreda28.6.   četrtek29.6.   petek30.6.   sobota1.7.   nedelja2.7.   ponedeljek3.7.   torek4.7.   sreda5.7.   četrtek6.7.   petek7.7.   sobota
    PROGRAM
    PO PRIZORIŠČIH
    Center mestaDvorana UnionGlavni oder na DraviGlavni trg Grajski trg JazzlentJurčkov oderMestni parkMladinin oder X Creative UndergroundOder Art kampOder Park doživetijOder Rotovž
    Poštna ulica Pri Stari trti SinagogaSladoLentSlomškov trg ŠpeglceltTrg Leona ŠtukljaTrg svobode Večerov oderVetrinjski dvorŠportUlično gledališčeSpremljevalne prireditveŽiva dvorišča
    INFORMACIJEProdaja vstopnicPrizoriščaPrenočiščaParkiranjeKontakt
    NOVICEUTRINKILentTVVSTOPNICECenik vstopnicLentaNakup vstopnicDruga obvestila
    © 2012 Narodni dom   |   Vse pravice pridržane   |   Izvedba: AGENDA Open Systems
    MediaClinic


    Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije.
    Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.