Get Adobe Flash player
Prodaja vstopnicPrizoriščaPrenočiščaParkiranjeKontakt
22.6.   petek23.6.   sobota24.6.   nedelja25.6.   ponedeljek26.6.   torek27.6.   sreda28.6.   četrtek29.6.   petek30.6.   sobota1.7.   nedelja2.7.   ponedeljek3.7.   torek4.7.   sreda5.7.   četrtek6.7.   petek7.7.   sobota
Center mestaDvorana UnionGlavni oder na DraviGlavni trg Grajski trg JazzlentJurčkov oderMestni parkMladinin oder X Creative UndergroundOder Art kampOder Park doživetijOder RotovžPoštna ulica Pri Stari trti SinagogaSladoLentSlomškov trg ŠpeglceltTrg Leona ŠtukljaTrg svobode Večerov oderVetrinjski dvorSpremljevalne prireditveŠportUlično gledališčeŽiva dvorišča
VSTOPNICE
PRIZORIŠČA
INFO
PROGRAM
POKROVITELJI
NOVICE
UTRINKI
PROGRAM

četrtek

05.07.2012

12:00

Ostala prizorišča

Živa dvorišča

Prireditev vam poklanja:
ŽIVA DVORIŠČA MARIBORA

12.00
GOSPOSKA 28
Na prizorišču fotografiranja, različni fotografi
Vas zanima, kaj se dogaja v zakulisju fotografskega ateljeja? Potem vabljeni na živo  dvoiršče Skrinje!

17.00
GOSPOSKA 11
Družbene iniciative: Društvo za zaščito živali
DRUŠTVO ZA VARSTVO IN PROTI MUČENJU ŽIVALI MARIBOR
Društvo za varstvo in proti mučenju živali bo tokrat poskrbelo za red tudi na dvoriščih: predstavili bodo svojo  dejavnost, priredili kratko predavanje in ponudili slastne veganske prigrizke.
(Družbena iniciativa)

18.00
BARVARSKA 5
Literarni večer Društva mostovi
MOSTOVI, DRUŠTVO NEMŠKO GOVOREČIH ŽENA
Beseda je najpomembnejše orodje komunikacije, komunikacije med narodi in tudi med sosedi. Slišali bomo izbrana besedila članov društva Mostovi.
(Poezija)

18.00
SLOVENSKA 13
Dvorišča odkrivajo: Nimam pojma
JURE BRGLEZ
Odkrivamo mariborske potenciale: tokrat se nam bo predstavil mladenič Jure Brglez.
(Otvoritev Razstave)

19.00
GOSPOSKA 11
Dvorišča odkrivajo: Puzzle
EVA MATJAŠIČ & GREGOR PRAH
Odkrivamo mariborske potenciale: tokrat bosta razstavila in postavila svet na glavo mlada ustvarjalca Gregor Prah in Eva Matjašič.
(Otvoritev Razstave)

19.00
SLOVENSKA 13
V iskanju sreče: Epikur o sreči - Andrej Adam
ZOFIJINI LJUBIMCI
Jih poznate? Zofijini ljubimci (tj. ljubitelji modrosti; gr. sophia - modrost) so tisti, ki argumentirano in konstruktivno opozarjajo na probleme v družbi. So tisti, ki bodejo, da spregledamo, tisti, ki opozarjajo na stihijskost, reflektirajo, kritično argumentirajo ter dajejo možnost kritičnega izražanja in pisanja širši javnosti. So civilno-družbena iniciativa, ki je nastala v želji in tudi zaradi potrebe po vnašanju humanistične misli in širjenju njenega prostora umestitve v mariborski okoliš. 
Program je sestavljen iz šestih kratkih dokumentarnih filmov, ki sestavljajo serijo "Philosophy: A Guide to Happinness", ki je leta 2000 nastala v produkciji CH4 in avtorja Alaina de Bottona. Šest zgodb iz zgodovine filozofije predstavlja naslednje filozofe in njihove filozofije: Sokrat o samozaupanju, Epikur o sreči, Seneka o jezi, Montaigne o samopodobi, Schopenhauer o ljubezni, Nietzsche o trpljenju.
Po dokumentarnih filmih se bodo nadaljevala predavanja priznanih slovenskih družboslovcev: Vezjak Boris, Alenka Hladnik, Tomaž Grušovnik, Nenad Miščevič, Bostner Bojan, Andrej Adam. 
(Predavanje) 

20.00
BARVARSKA 5
Koncert pevskega zbora Hugo Wolf
PEVSKI ZBOR HUGO WOLF
Večer na Barvarski bo zaokrožil koncert komornega zbora Hugo Wolf, ki deluje pod okriljem Društva Mostovi. Še enkrat hvala gospe Veroniki Haring za tako bogat program.
(Koncert)

20.00
UL.KNEZA KOCLJA 6
Khalil Gibran, klasični orientalski ples in lirika
LEILA PAVŠIČ EL RABADI IN MIRJANA SAJINOVIĆ
Orient v Mariboru. Ljubezen, Veselje in Žalost, Svoboda, Razum in strast, Bolečina, lepota, Smrt. Orientalska poezija Khalila Gibrana, plesana in uglasbljena s pomočjo mojstric mag. Leile Pavšič El Rabadi in Mirjane Sajinović. S podpisom kaligrafije Hassana Massoudyja.
(Ples)

21.00
OROŽNOVA 7
Kantavtorji na dvorišču: Peter Andrej
PETER ANDREJ
Mini kantfest na dvoriščih - da bomo videni, slišani in mišljeni. Danes z vami: Peter Andrej.
(Koncert)

 
Obišči spletno stran

Ogled dogodka je brezplačen.

FACEBOOK
POKROVITELJI
 •  
   
  PROGRAM
  PO DNEVIH
  22.6.   petek23.6.   sobota24.6.   nedelja25.6.   ponedeljek26.6.   torek27.6.   sreda28.6.   četrtek29.6.   petek30.6.   sobota1.7.   nedelja2.7.   ponedeljek3.7.   torek4.7.   sreda5.7.   četrtek6.7.   petek7.7.   sobota
  PROGRAM
  PO PRIZORIŠČIH
  Center mestaDvorana UnionGlavni oder na DraviGlavni trg Grajski trg JazzlentJurčkov oderMestni parkMladinin oder X Creative UndergroundOder Art kampOder Park doživetijOder Rotovž
  Poštna ulica Pri Stari trti SinagogaSladoLentSlomškov trg ŠpeglceltTrg Leona ŠtukljaTrg svobode Večerov oderVetrinjski dvorŠportUlično gledališčeSpremljevalne prireditveŽiva dvorišča
  INFORMACIJEProdaja vstopnicPrizoriščaPrenočiščaParkiranjeKontakt
  NOVICEUTRINKILentTVVSTOPNICECenik vstopnicLentaNakup vstopnicDruga obvestila
  © 2012 Narodni dom   |   Vse pravice pridržane   |   Izvedba: AGENDA Open Systems
  MediaClinic


  Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije.
  Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.