Get Adobe Flash player
Prodaja vstopnicPrizoriščaPrenočiščaParkiranjeKontakt
22.6.   petek23.6.   sobota24.6.   nedelja25.6.   ponedeljek26.6.   torek27.6.   sreda28.6.   četrtek29.6.   petek30.6.   sobota1.7.   nedelja2.7.   ponedeljek3.7.   torek4.7.   sreda5.7.   četrtek6.7.   petek7.7.   sobota
Center mestaDvorana UnionGlavni oder na DraviGlavni trg Grajski trg JazzlentJurčkov oderMestni parkMladinin oder X Creative UndergroundOder Art kampOder Park doživetijOder RotovžPoštna ulica Pri Stari trti SinagogaSladoLentSlomškov trg ŠpeglceltTrg Leona ŠtukljaTrg svobode Večerov oderVetrinjski dvorSpremljevalne prireditveŠportUlično gledališčeŽiva dvorišča
VSTOPNICE
PRIZORIŠČA
INFO
PROGRAM
POKROVITELJI
NOVICE
UTRINKI
PROGRAM

sreda

04.07.2012

12:00

Ostala prizorišča

Živa dvorišča

Prireditev vam poklanja:




ŽIVA DVORIŠČA MARIBORA

12.00
GOSPOSKA 28
Na prizorišču fotografiranja, različni fotografi
Vas zanima, kaj se dogaja v zakulisju fotografskega ateljeja?
Potem vabljeni na živo dvorišče Skrinje! 

17.00
UL. KNEZA KOCLJA 6
Solopetje s Karin Zemljič delavnica in koncert
KARIN ZEMLJIČ
Živa dvorišča vam ponujajo tridnevno delavnico solopetja z mojstrico Karin Zemljič, študentko  jazz in pop petja na jazz oddelku Deželnega konzervatorija v Celovcu, prepoznamo jo lahko v zasedbah Tribute to Stevie Wonder, Feel the Phil, Studio Vokal Karnten : 4rt’lstund’n  idr.
Za delavnico je potrebna predprijava in simbolno plačilo 10 €.
(Delavnica / Koncert)

17.00
SLOVENSKA 13
Kuhajmo s teto Tončko
TETA TONČKA
Direkt iz domače kuhinje v svet, kuharski samorastnik in intelektualka kmečkega kova, ena in edina teta Tončka.
(Kulinarika) 

17.00
GOSPOSKA 11
Do it yourself / Naredi sam s Smiljanom Škarico in Matejem Kristovičem
SMILJAN ŠKARICA IN MATEJ KRISTOVIČ
Pripravili smo delavnico za tiste, ki želijo svoje frizure urediti sami in bodo tako kreatorji svojega videza v družbi Smiljana Škarice. Kreacije bo v studiu na prostem, v igri ambientalne in studijske svetlobe, ovekovečil fotograf Matej Kristovič.
(Delavnica)

18.00
OROŽNOVA 7
Dvorišča pripovedujejo: Ljudske pravljice oživijo
DARKA ERDELJI, MOJCA SAJKO …
Na vrtu ene izmed hiš na Orožnovi ulici je mati svojim otrokom ob nekaterh praznikih skrivala darilca, ki sta jih onadva potem tam iskala… (odlomek is knjige Jerneje Ferlež: Mariborska dvorišča)
Dvorišča so bila včasih otrokom Svet v malem … tu so se lahko nemoteno in varno igrali. Osnova otroških iger pa so lahko tudi pravljice, povesti, legende … Ljudske pripovedi se lotevajo temeljnih bivanjskih vprašanj, ki človeka vznemirjajo že od davnine. Liki iz pravljic in pripovedi imajo v sebi moč varovanja, kot tudi vzbujanja spoštovanja in strahu pri otrocih.
Prav povezava igre in pripovedi kot načina odkrivanja sveta okoli sebe in oživljanje starih tradicij v okolje dvorišč danes, je avtoricama služila kot osnovna ideja pri zasnovi tega projekta.
(Delavnica)

19.00
GOSPOSKA 28  
V iskanju sreče: Montaigne o samopodobi, Bojan Bostner
ZOFIJINI LJUBIMCI
Jih poznate? Zofijini ljubimci (tj. ljubitelji modrosti; gr. sophia - modrost) so tisti, ki argumentirano in konstruktivno opozarjajo na probleme v družbi. So tisti, ki bodejo, da spregledamo, tisti, ki opozarjajo na stihijskost, reflektirajo, kritično argumentirajo ter dajejo možnost kritičnega izražanja in pisanja širši javnosti. So civilno-družbena iniciativa,  ki je nastala v želji in tudi zaradi potrebe po vnašanju humanistične misli in širjenju njenega prostora umestitve v mariborski okoliš.  Program je sestavljen iz šestih kratkih dokumentarnih filmov, ki sestavljajo serijo "Philosophy: A Guide to Happinness", ki je leta 2000 nastala v produkciji CH4 in avtorja Alaina de Bottona. Šest zgodb iz zgodovine filozofije predstavlja naslednje filozofe in njihove filozofije:  Sokrat o samozaupanju,  Epikur o sreči,  Seneka o jezi,  Montaigne o samopodobi, Schopenhauer o ljubezni, Nietzsche o trpljenju. Po dokumentarnih filmih se bodo nadaljevala predavanja priznanih slovenskih družboslovcev: Vezjak Boris, Alenka Hladnik, Tomaž Grušovnik, Nenad Miščevič, Bostner Bojan, Andrej Adam. 
(Predavanje)

18.00
BARVARSKA 5
Mojster Krištof in njegov ogenj
MIHA KRIŠTOF
Z mojstrovinami si je prislužil vzdevek Pesnik črnega železa. Njegove umetnine lovijo poglede od New Yorka do Izraela, Vatikana in Lichtensteina. Umetniško kovaštvo mojstra Mihe.
Za dvodnevno delavnico je potrebna predprijava in simbolno plačilo 10 €.
(Delavnica)

21.00
GOSPOSKA 11
Flamenco z Ano Pandur in Vitom Marenčem
ANA PANDUR IN VITO MARENČE
Poletni večer. Ogenj flamenka. Ob spremljavi zvokov strun.
Vabljeni, da poskusite tudi vi in zaplešete z Ano Pandur.
(Povabilo na ples)

 
Obišči spletno stran

Ogled dogodka je brezplačen.

FACEBOOK
POKROVITELJI
  •  
     
    PROGRAM
    PO DNEVIH
    22.6.   petek23.6.   sobota24.6.   nedelja25.6.   ponedeljek26.6.   torek27.6.   sreda28.6.   četrtek29.6.   petek30.6.   sobota1.7.   nedelja2.7.   ponedeljek3.7.   torek4.7.   sreda5.7.   četrtek6.7.   petek7.7.   sobota
    PROGRAM
    PO PRIZORIŠČIH
    Center mestaDvorana UnionGlavni oder na DraviGlavni trg Grajski trg JazzlentJurčkov oderMestni parkMladinin oder X Creative UndergroundOder Art kampOder Park doživetijOder Rotovž
    Poštna ulica Pri Stari trti SinagogaSladoLentSlomškov trg ŠpeglceltTrg Leona ŠtukljaTrg svobode Večerov oderVetrinjski dvorŠportUlično gledališčeSpremljevalne prireditveŽiva dvorišča
    INFORMACIJEProdaja vstopnicPrizoriščaPrenočiščaParkiranjeKontakt
    NOVICEUTRINKILentTVVSTOPNICECenik vstopnicLentaNakup vstopnicDruga obvestila
    © 2012 Narodni dom   |   Vse pravice pridržane   |   Izvedba: AGENDA Open Systems
    MediaClinic


    Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije.
    Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.