Get Adobe Flash player
Prodaja vstopnicPrizoriščaPrenočiščaParkiranjeKontakt
22.6.   petek23.6.   sobota24.6.   nedelja25.6.   ponedeljek26.6.   torek27.6.   sreda28.6.   četrtek29.6.   petek30.6.   sobota1.7.   nedelja2.7.   ponedeljek3.7.   torek4.7.   sreda5.7.   četrtek6.7.   petek7.7.   sobota
Center mestaDvorana UnionGlavni oder na DraviGlavni trg Grajski trg JazzlentJurčkov oderMestni parkMladinin oder X Creative UndergroundOder Art kampOder Park doživetijOder RotovžPoštna ulica Pri Stari trti SinagogaSladoLentSlomškov trg ŠpeglceltTrg Leona ŠtukljaTrg svobode Večerov oderVetrinjski dvorSpremljevalne prireditveŠportUlično gledališčeŽiva dvorišča
VSTOPNICE
PRIZORIŠČA
INFO
PROGRAM
POKROVITELJI
NOVICE
UTRINKI
PROGRAM

petek

29.06.2012

10:00

Mestni park

Delavnice

ART KAMP & PARK DOŽIVETIJ

KDAJ: VSAK DAN od 10.00-13.00 & 16.00-20.00
KJE: MARIBORSKI MESTNI PARK


UTRIP KULTUR – festival družboslovja in kultur

◊ Organizatorka: Ana Presker

V UTRIPU KULTUR spoznajmo glasbo, igre in jezike sveta ter obrti in zgodovino Slovenije. Vstopimo v svet ustvarjalnosti, obarvan s kulturami sveta in lastno tradicijo. Bistveni del predstavitev kultur predstavljajo mednarodni gostje, ki bodo poskrbeli za popestritev dogajanja. Gostili bomo folklorne umetnike, sodelujoče na Folkartu, s katerimi se bomo lahko fotografirali in celo zaplesali; v okviru projekta SCiM (Student Conference in Maribor) nas bodo obiskali študenti iz različnih držav; v okviru mednarodne konference Arts4all bomo gostili 40 mednarodnih strokovnjakov in učiteljev s področja umetnosti, ki nas bodo učili različnih evropskih jezikov in tradicionalnih obrti.



ETNO MOJSTROVINE
Spoznajmo kako nastajajo tradicionalni izdelki po svetu. Kako Indijanci pletejo lovilce sanj, kako Indijci barvajo blago, kako Japonci zlagajo papir in še in še. Vsak dan kaj drugega, nekaj novega iz daljnih krajev. S pomočjo lastne ustvarjalnosti izdelajmo avtentične predmete iz vseh koncev sveta (polstenje, mozaik, batik, kaligrafija ...).
 Igor Štumberger, Eva Petan, Kana Otake, Slovensko-kitajsko društvo, Galerija Manitas, KUD Sredina, Frizerski studio Hair Dance ter Bernard Brečko

SPRAŠUJEM, POTUJEM
22. VI.–7. VII., 16.00–20.00
Ste se kdaj spraševali, zakaj ljudje radi potujemo in kaj je tako drugače v Afriki ali Indiji? Morda lahko odgovore na ta vprašanja najdemo prav v tem kotičku parka. Popotniki nam bodo predstavili zanimive zgodbe in prigode iz različnih koncev sveta in skupaj z njimi bomo lahko potovali v daljne kraje. Če nam to ne bo dovolj, lahko prisluhnemo tudi zanimivim zgodovinskim in filozofskim posebnostim različnih kultur, ki nam jih bo približalo kulturno društvo Nova akropola.
◊Kulturno društvo Nova akropola in mnogi svetovni popotniki

ZAKLADI SLOVENIJE
Kadar potujemo in spoznavamo svet, ne smemo pozabiti od kod prihajamo. Kaj vse znamo in kakšna bogastva imamo doma! O tem nas bodo poučili različni muzeji v zgodovinskih in rokodelskih delavnicah. Na zabaven način spoznajmo slovensko tradicionalno obrt, kulturno dediščino in kanček zgodovine.
Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož, Mednarodni grafični likovni center, Muzej na prostem Rogatec ter Društvo Nova Akropola, Pomelaj

JEZIKAVNICA
22. VI.–7. VII., 16.00–20.00
Vsaka država ima svoj jezik. Kadar spoznavamo svet in druge kulture je krasno, če poznamo vsaj nekaj besed v tujem jeziku. Tako lahko pozdravimo nove prijatelje, naročamo hrano, se zahvalimo ... Spoznajmo osnove angleščine, nemščine, kitajščine, ruščine in drugih svetovnih jezikov ter si izdelajmo svoj Multikulti slovar, ki nas bo morda nekoč spremljal na daljnih popotovanjih.
◊ udeleženci z vseh koncev sveta, ki živijo v Mariboru ter gostje mednarodnega kongresa Arts4all

UJEMI RITEM IN SPOZNAJ SVET
22. VI.–7. VII.,  16.00–20.00
Spoznajmo tradicionalna glasbila ter glasbo Slovenije in sveta ali pa si glasbila kar sami izdelajmo – nunalca, koruzna raglja, čivnik, piščal, žabica, brnivka, digeridoo, afriški boben, kastanjete, rainmaker ... Zaigrajmo na izdelano glasbilo in se potopimo v vzdušje daljnih krajev.
◊ Bruno Planinc z gosti in Cheik Kora Kouyate

IGRE SVETA
Sprehodimo se čez zemljevid sveta, ki nam skozi igre pomaga doumeti razdalje med državami in kontinenti. Prav vsaka kultura ima svoje igre in igrače, ki nas radostijo in izobražujejo. Na delavnicah izdelovanja preprostih igrač in iger, tako namiznih, pustolovskih kot tudi miselnih, bomo spoznavali kulture različnih delov sveta.
 Violeta Jolić, Špela Debenjak in Lana Erlač – Zavod Mars Maribor


IZZIV-IZUM – festival naravoslovja
◊ Organizator: Mišel Vugrinec

IZZIV-IZUM nas popelje od neznatnih, a zanimivih stvari, onstran leč mikroskopov, vse do zvezd. Izziva, da se preizkusimo v vlogah modelarjev, fizikov in znanstvenikov, sestavljavcev robotov, nadobudnih biologov, zapackanih kemikov ali sanjajočih astronomov.



FIZIKALNI KOTIČEK
22. VI.–6. VII., 16.00–20.00
Interaktivna razstava eksperimentov s področja fizike in tehnologije nam bo omogočila vpogled v naravne zakone in aplikacije znanstvenih dosežkov v vsakdanji tehnologiji na zabaven in igriv način. Pripravite se, da vas bo ob preizkušanju eksperimentov prevzel raziskovalni duh in se boste v kotiček vedno znova vračali. Presenetil nas bo tudi iskriv Teslin transformator. S pomočjo naše posebne lutke izmerimo sevanje mobitela – za naše zdravje gre!
◊ Društvo Mariborski raziskovalni studio, Društvo za razvoj naravoslovja in tehnike, Center eksperimentov Maribor

KEMIJSKI KOTIČEK
22. VI.–6. VII., 16.00–20.00
Pravi dokaz, da kemija ni le stvar zaprtih in zatesnjenih laboratorijev je naš kemijski kotiček, v katerem lahko kemijo spoznamo še iz njene zabavne, igrive in praktične plati. Kemija ima veliko povezav z naravo, umetnostjo in vsakdanjim življenjem, čeprav je v današnjem času včasih po krivem povezana samo z negativnimi posledicami njene zlorabe v namere pohlepa. Čira čara!
◊ Fakuleteta za naravoslovje in matematiko – oddelek za kemijo

ASTRONOMIJA
22. VI.–24. VI. in 29. VI.–6. VII., 16.00–20.00
Kako si zares predstavljati naše osončje, zvezde, luno? Konec koncev so le pike na nebu. In kako vemo, da je Zemlja res okrogla in Sonce toliko večje od Zemlje? Instalacije in eksperimenti v sklopu astronomije o tem, kaj se dogaja tam zgoraj, na nebu.
◊ Društvo Mariborski raziskovalni studio – Nataša Petelin

ROBOTIKA
30. VI.–6. VII., 16.00–20.00
Že tradicionalni robotski kotiček se nam bo priključil tudi letos. Potrpežljivejši in natančnejši nadobudneži bomo lahko izdelovali svoje lastne robotke. Letošnja novost je umetniška nadgradnja – izdelava enostavnih vezij in dizajniranje svojega robotka v umetniškem delu robotike, kjer bo funkcionalnosti dodan še estetski vidik.
◊ Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Ujemi zajca - Maruša Novak, Monika Pocrnjić in Brigita Klajnšek

MODELARSTVO IN TEHNIKA
Žeblji, kladiva, škarje, lepila … in nastane … ladjica, zmaj, letalo in še marsikaj. Mladi dosti bolj radi, kot si mnogi mislijo, ustvarjajo z orodji in prav njim je namenjena letos razširjena delavnica malih mojstrov, kjer bodo mojstrovali v dopoldanskem in popoldanskem času. Poudarek na reciklaži in uporabi odpadnih materialov!
◊ Fakuleteta za naravoslovje in matematiko – oddelek za tehniko, Blaž Rošer, Društvo za razvoj naravoslovja in tehnike

BIOLOGIJA
22. VI.–6. VII., 16.00–20.00
Srečanje z velikimi in majhnimi so-bivalci v našem svetu. Včasih je potrebno le pozorno prisluhniti in pogledati, da se zavemo in vidimo, s koliko vrstami si delimo prostor. V biološkem kotičku jih bomo podrobneje spoznavali – z lastnimi očmi, tudi skozi leče mikroskopa.
◊ Društvo Mariborski raziskovalni studio – Anja Lešnik, ZPM – Klepet z živalicami

EKSPERIMENTALNICA
Letos dodatna dimenzija! Izdalovalnica velikih in malo manj velikih, nenavadnih, zanimivih instalacij. Od verižnih eksperimentov do solarnih pečic, od parnih čolničkov do mehanskih glasbenih strojev. Pridite in si oglejte ter predvsem sodelujte v eksperimentiranju!
◊ KD Resonator – Primož Oberžan, Društvo za razvoj naravoslovja in tehnike, Društvo Mariborski raziskovalni studio

IGRE IN DRUŽENJE V NARAVI
Tudi v naravoslovnem kotičku bomo poskrbeli za igro in potrebe najmlajših, medtem ko se boste očetje ukvarjali z raziskovanjem naravoslovnih ved. Mlajši se bodo preizkusili v igrah, ki so namenjene zabavi, urjenju natančnosti in potrpežljivosti ter spodbujanju k skupinskemu delu –  mali ribič, minolovec, ravnotežnica, energetski stolp in sestavljanje kock. Izdelovali bomo hodulje, žepne igre, žonglerske in druge pripomočke za zabavo v naravi.
 ZPM


NARAVOLJUBJE – festival vsebin s področja ekologije in dela z rastlinami
◊ Organizator: Mišel Vugrinec

Letošnja novost v Art Kampu! Zavedanje o vplivu našega ravnanja z Zemljo nas je motiviralo, da nekatere že prisotne ekološko-reciklažne delavnice zavijemo v skupno zgodbo in ji dodamo še eno razsežnost, ki bo zanimiva tako za mlade kot tudi za starejše obiskovalce: posredovanje znanja o pravilnem delu z zemljo in rastlinami v vrtnarskem oddelku ter učenje opazovanja zelenega bogastva okoli nas v divjem vrtnarskem oddelku! Živo! Divje!



EKOLOŠKI ODDELEK
22. VI.–6. VII., 16.00–20.00
V ekološkem oddelku se bomo učili o smeteh. Ne najbolj čista vsebina, a zelo pomembna! Ne želimo se čez 20 let zbuditi na smetišču! Zelo poseben in zabaven smetnjak bo poskrbel, da bomo vanj z veseljem zmetali vse smeti, ki tja sodijo, še več, smeti bomo poiskali še pri sosedu! Naučili se bomo, katere smeti lahko gredo v predelavo, katere so naravi najmanj prijazne, škodljive in zakaj toliko govora o ločevanju. Izdelali bomo kaj uporabnega iz tega nenavadnega materiala – smeti.
◊ Društvo Mariborski raziskovalni studio, Andrej Adda Novak

VRTNARSKI ODDELEK
Res poznamo rastline dovolj dobro, da si lahko hrano pridelamo na vrtu, če bi se nam zahotelo? Babice babic so to vedele, naše babice to počasi pozabljajo, mi tega verjetno ne vemo več. V vrtnarskem oddelku se bomo spoznali z rastlinami, njihovim življenjem in njihovimi potrebami. Kako rastlino posejati, presaditi, negovati in pridobiti semena za nove rastline, vse to skozi pravo vrtnarsko delo, z rokami, hlačami in kapami polnimi zemlje!
◊ Društvo Varuhi semen – Kalinčkove delavnice, ZPM – Radi imamo zeleno

DIVJI VRTNARSKI ODDELEK
24. VI., 27. VI., 30. VI., 4.VII., 6. VII, 16.00–20.00
Je to podivjan vrt? Ne. Vrt je vsepovsod okoli nas, tudi v mestu. In na tem vrtu, ki ga nihče ne vzdržuje, nihče ne seje rastlin, ga ne zaliva in pleje, in mu zato ljubkovalno rečemo divji vrt, raste mnogo užitnih in zdravih rastlin. Spoznali jih bomo in morda iz njih pripravili celo kakšen divji prigrizek. V divjino po divino!
◊ Dario Cortese; Estela Žutić in Gilles Duvivier

KOLESARSKA DELAVNICA
24. VI., 30. VI., 6. VII, 16.00–20.00
Na kolesarskih delavnicah si bo mogoče brezplačno popraviti in kreativno predelati kolo ter tako pridobiti nova znanja in veščine. Dodatna popestritev bodo potopisi, izdelava umetnin iz odpadnih delov koles, predavanja in kolesarski gostje iz Slovenije in tujine.
◊ Mariborska kolesarska mreža v sodelovanju s programskim sklopom Urbane brazde – Maribor2012

MEDITACIJSKI PAVILJON ZEMLJA V MENI/JAZ V NJEJ
V naravoljubju gostimo umetniško delo Katje Majer, meditacijski paviljon v obliki krogle, ki raste iz zemlje. To je kraj, kjer se lahko naša notranjost 'odklopi' in ležerno lenari, odeta v poetično zgodbo umetnine. Duhovno razumevanje Zemlje je osrednja tema umetnine, vabi nas, da do nje razvijemo ljubeč, sožitja poln odnos. Tudi mi smo Zemlja, narava. Kaj drugega pa so naša telesa?
◊ Katja Majer


UMETNOST ZORI – festival likovnih umetnosti
◊ Organizatorka: Alja Krofl

Umetnost zori ideje, kakor zori sonce češnje. Umetnost zori s slikanjem – nanašanje barvne lestvice v mavrične pokrajine, posnemanje narave ali fantazijskih podob, ki umirijo duha, povežejo sanjalce. Umetnost zori s kiparjenjem – dotik hrapavega lesa, gladkega kamna ali mokre gline, občutki nas povedejo v nezavedne globine in nas navdihnejo, da ustvarjamo.

‘Umetnost zori’ ponuja pisano paleto likovnih delavnic. V mestnem parku, levo od promenade zelenice in jase kličejo ustvarjalce vseh starosti, da se preizkusijo v novih ali že znanih umetniških tehnikah pod mentorstvom umetnikov, študentov likovne pedagogike in ljubiteljev umetnosti. Z umetnostjo zorimo v delavnicah: Likovna za najmlajše, Grafika in slika, Fotografija, Animacija, Oblikovanje lesa in kamna, Sipobrus.



LIKOVNA ZA NAJMLAJŠE
Jasa pod belimi drevesi in med brezovimi hiškami je prijeten ustvarjalni kotiček za naše malčke, kjer bodo lahko ves čas risali, slikali, packali, gnetli, sestavljali, odtiskovali, izdelovali in kolažirali ... Iskali bodoče umetnike, raziskovali neizmerne možnosti umetnosti, spoznali umetnosti drugih narodov in njihove zanimivosti.
Andreja Kuhar, Suzana Jovič, Biljana Mujović – Zavod Mars Maribor

GRAFIKA IN SLIKA
22. VI.–7. VII., 16.00–20.00
Pod arkadami slokih smrek delavnica Grafika in slika – izziv za bolj izkušene, ki bomo lahko poglobili spoznanje, reševali praktična znanja in spoznali umetniške trike. Pod mentorstvom akademskih slikarjev in pedagogov, v okolju polnem inspiracij ne bo ostal ravnodušen noben ljubitelj umetnosti.
◊ Marija Toure, Stevan Čukalac, Denis Fras in dijaki SŠOM

FOTOGRAFIJA
22. VI.–29. VI., 16.00–20.00
Podajmo se v svet fotografije in pokukajmo v Camero Obscuro. Osvetlimo zanimanja, spoznajmo tehniko razvijanja fotografij v temnici in si izdelajmo fotogram – polaganje in osvetljevanje predmetov na fotopapir.
◊ Gašper Domjan

ANIMACIJA
30. VI.–6. VII., 16.00–20.00
Postani ustvarjalec risanih filmov in prijateljem predvajaj svojo risanko. Najmlajši bodo na delavnici spoznavali optične igrače, izdelali svoj taumatrop ali flip book, medtem ko se bodo večji otroci spoznali z računalniško programsko opremo za stop-motion animacijo.
◊ Hana Repše in mentorji Vzgojno-izobraževalnega programa Slon

LES
22. VI.–7. VII., 16.00–20.00
Klasična umetnost kiparstva – tradicionalna obdelava lesa nezavedno budi v človeku občutek miru in poglabljanja v lastni svet. V neobdelanem kosu videti končno podobo zna le malokdo. Od mojstrov, ki jim to ni tuje, boste imeli možnost priučiti se praktičnih spretnosti.
◊ Zmago Kovač, Lan Falež ◊ Jure Ješovnik, Gregor Pečolar

KAMEN
30. VI.–6. VII., 16.00–20.00
Klesanje kamna je stara obrt, kjer se hladen dotik kamna pod vodeno roko preoblikuje v podobo, katera nas poboža s toplim občutkom.
◊ Vojko Urisk

SIPOBRUS
22. VI.–29. VI., 16.00–20.00
Lahkotno kiparjenje, kjer ideja in košček siporeksa določata meje domišljije ter se pod spretnimi gibi rojevajo umetnine nadobudnih ustvarjalcev.
◊ Sebastjan Arnuš, Matej Belina


POT PREBUJANJA ČUTOV – 
voden sprehod po senzoričnemu poligonu
◊ Organizatorka: Alja Krofl

Pot nas popelje v svet čutov, ustavi se pri barvnih mandalah, rdeča vonja, oranžna okuša, rumena vidi, zelena tipa, modra posluša, vijolična intuitivno vodi, lila ljubi ... Pod okriljem mogočnih gabrov in smrek se bo letos prebudila pravljična postavitev senzoriuma s čutnimi delavnicami. Jutranje prebujanje z zračnim plesom na blagu. Večerno ustvarjanje v Spletkarijah, Zeliščnici, Gradnji stolpičev.
◊ Alja Krofl, Saša Ribič, Lučka Joksič, Igor Kukanja, Jasna Ratoša



ZRAČNI PLES NA BLAGU
22. VI.–29. VI., 10.00–13.00
V jutro se prebudimo s sproščujočimi cirkuškimi vajami za poživitev in smeh.
◊ Ana Kravanja

SPLETKARIJE
22. VI.–7. VII., 16.00–20.00, sob. in ned. 10.00–13.00 in 16.00–20.00
Obudimo znanja naših prednikov in se spretnih prstov podajmo v svet prepletanja, tkanja, kvačkanja, štrikanja, polstenja, predenja na kolovrat ... Iz vrbja, leske, bambusa, trav in volne je možno splesti oblačila, cekarje, slamnike, svetila, tunele, hiše ...
◊ Mateja Kuhar, Katja Miajlovič, Zlatka Kalamar

ZELIŠČNICA
22. VI.–7. VII., 16.00–20.00, sob. in ned. 10.00–13.00 in 16.00–20.00
Dišeča, dehteča, mamljiva in vabljiva delavnica za vse ljubitelje narave, ki želijo spoznati skrivnosti zelišč in njih čarobnih moči. Skuhati poživljajoče napitke. Pripraviti čudežna mazila in mila. Preizkusiti recepte, ki so jih uporabljale naše babice in teta Pehta.
◊ Tajda Jamšek, Polona Kumer

LETALNA NAPRAVA IN GRADNJA STOLPIČEV
22. VI.–7. VII., 16.00–20.00
Postavitev vrtljive gugalnice za eno osebo, katere uporabnost bo namenjena občutku lebdenja. Pri gradnji stolpičev obiskovalci pridobijo na graditeljskih spretnostih in iskanju težnosti zgradbe do točke, ko se stolp prevrne oziroma zruši.
◊ Borut Popenko

7.7.7. ŠKRATOVE NORČIJE NA KARNEVALKI
7. VII., 17.00–19.00
Poučno interaktivno gledališče z druščino nagajivih škratov v naravi, polno okusnih presenečenj!
◊ čisto pravi škrati


KORENINE SRCA  predstavitev humanitarnih in prostovoljnih organizacij
◊ Organizatorka: Vesna Gomboc
22. VI.–7. VII., 16.00–20.00

Korenine srca so zaklad, notranje bogastvo ljudi, ki s svojim delovanjem pomagajo in spodbujajo na mestu, kjer je doprinos humane kulture najbolj potreben.
Korenine srca predstavljajo humanitarne in prostovoljne nevladne organizacije iz področja sociale, zdravja, vzgoje in izobraževanja. Organizacije nam bodo svoje neprecenljivo delovanje približale na ustvarjalen in edinstven način, ki bo prispeval k ozaveščanju o vrednotah in pravicah, ki nam bogatijo življenja in odnose med ljudmi.

Sodelujoči: Humanitarno društvo ADRA Slovenija, Ambasadorji upanja, Ekološko kulturno društvo Za boljši svet, Slovenska filantropija, ZPM Maribor, Društvo Salezijanski mladinski center Maribor, Ozara, Šent, Materinski dom in Svetovalnica za žrtve nasilja in zlorab Maribor, Dom upokojencev Danice Vogrinec, Dom starejših občanov Tezno, Aktiviraj se, Medobčinsko društvo Sožitje, VDC Polž, Zavod Antona Martina Slomška Maribor (Hiša otrok – vrtec Montessori, Dijaški dom AMS, Škofijska gimnazija AMS, Glasbena in baletna šola AMS), KD Reps Maribor, Društvo joga v vsakdanjem življenju, Center za socialno delo Maribor, Združenje multiple skleroze Slovenije Maribor, Društvo gluhih in naglušnih Podravja, Pekarna – Magdalenske mreže, Združenje DrogArt, Društvo študentov invalidov Slovenije, Humanitarno društvo INKONT, Svet invalidov MOM, Društvo tabornikov XI.SNOUB Miloša Zidanška, Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Maribor, Prostovoljno gasilsko društvo Pragersko, fotografska razstava Petre Greiner Look at me/Poglej me, Andragoški zavod Maribor – Ljudska univerza, Center za državljansko vzgojo, Ustanova nevladnih mladinskega polja Pohorski bataljon (UPB)



OTROŠKI TEDEN – »POSTANI INDIJANEC«
2. VI.–6. VII., 10.00–13.00 in 16.00–20.00
V indijanski vasici bomo spoznali njihovo družinsko življenje, običaje in odnos do narave in zdravja ter tako pridobili nova spoznanja o zdravem načinu življenja, ki pomagajo pri sprejemanju pravilnih odločitev, oblikovanju stališč, vrednot in načel, ki jih obdržimo za vse življenje.
Delavnice in predavanja bodo potekala posebej za starše in posebej za najstnike.
◊ Humanitarno društvo Adra Slovenija

FOTOGRAFSKA RAZSTAVA LOOK AT ME/POGLEJ ME
Na ogled bo fotografska razstava Petre Greiner, z naslovom Look at me/Poglej me. Trinajst črno-belih portretov otrok s posebnimi potrebami nudi vpogled v čutenja, spreminjanja njihovih družin in preoblikovanja samega pogleda na življenje s strani okolice. Vsaka od trinajstih fotografij na svoji podlagi ponuja misel, ki nas sili k razmišljanju o lastni sreči in življenju.
◊ Petra Greiner

RAZSTAVA IZ PROJEKTA »ODPUSTIL SEM TI«
Ekološko kulturno društvo Za boljši svet se predstavi z razstavo projekta »Odpustil sem ti«, ki je bil izveden v Mariborskih šolah. Namen projekta je spodbuditi v vseh ljudeh željo po sodelovanju in spravi.
Ekološko kulturno društvo Za boljši svet


KreAkcija – delavnice izdelovanja in oblikovanja
◊ Organizatorka: Vesna Gomboc

KreAkcija spodbuja ideje, jim daje vrednost ter dojema koristnost ustvarjanja vsakega posameznika, ki se nam pridruži in združi prvine stvarnega in nestvarnega sveta. Spretni prsti bodo naše zamisli spreminjali v inovativne predmete. Lahko si sešijemo oblačilo ali sliko, izdelamo kos nakita ali okrasimo čevlje. V mini gledališču zaigrajmo svojo zgodbo s čisto svojo lutko! Odtisnimo na izbran kos tekstila motiv. Kreirajmo! Akcija!



DOMIŠLJAVA LUTKARNICA
22. VI.–7. VII., 16.00–20.00 in 30. VI.–3. VII., 10.00–13.00
Domišljava lutkarnica je prostor oživljanja in animiranja domišljijskih bitij. Bambus, nogavica, zmečkani papirček ali naša roka, včasih si želijo postati nekaj čisto drugega in vštric zaplesati po ulici ali splezati na drevo. Na vrvici ali palici lutka živi, zgodbo ji pripovedujemo mi.
◊ Ana Kravanja, Nika Arnuš, Lutkovno gledališče Pika, Lenart

COTARNICA
22. VI.–7. VII., 16.00–20.00 in 4. VII.–7. VII., 10.00–13.00
S predelavo vzpodbujamo drugačen odnos do rabljenih oblačil in modnih dodatkov, ki jih lahko z nekaj spretnosti ter kreativnim razmišljanjem spremenimo v svojevrstno modno kreacijo. Iz hlač naredimo krilo, iz majic vrečko, preoblečemo koš za smeti, okrasimo klopco. Sešijmo, popravimo ali kako drugače okrasimo oblačilo. Staro je novo!
◊ Miri Strnad – Miricota, Tomaž Tomljanović – Dualik, Jan Slamič

NAKITARNICA
22. VI.–7. VII., 16.00–20.00 in 27.VI.–29.VI., 10.00–13.00
Ustvarjalne intervencije se bodo nalezljivo širile od telesnega nakita v smeri krašenja oblačil, po hudomušni poti do preoblikovanja urbanega okolja. Posegi bodo nežni in prijazni naravi. Poudarjen vidik reciklaže in izvirne, domiselne nadgradnje nenavadnih zavrženih materialov v nove kontekste oblikovanja nakita in neobičajnih modnih dodatkov.
◊ Polona Poklukar, Urška Golob

ARTISK
22. VI.–7. VII., 16.00–20.00 in 23. VI.–26. VI., 10.00–13.00
Zamisel! Nariši, izreži, odtisni! In že imaš svojevrstno majico, vrečko ali drug kos tekstila. Delavnica sitotiska. Kul in fajn je nosit svoj dizajn!
◊ Anja Cimerman, Anka Supej

DOMISELNE POSLIKAVE
27. VI–29. VI, 16.00–20.00
Dekoracija blaga, modnih dodatkov in še česa. Ročna poslikava tekstila z vzorčnimi motivi in neskončne kombinacije naravnih in industrijskih barv. 
◊ Lidija Šmigoc

Predstavitev
SREDNJA ŠOLA ZA OBLIKOVANJE MARIBOR – MODNO OBLIKOVANJE
Razstavljen nakit, modni dodatki ter eko oblačila so prikaz pridobljenega znanja dijakov modnega oblikovanja. V kreiranju izhajajo iz preprostih materialov, ki jih ponavadi prezremo in jih ravnodušno odvržemo v smeti. Lepenki, žici, papirju in odpadni embalaži so tako pričarali novo obliko in uporabno vrednost.
◊ Dijaki Srednje šole za oblikovanje, mentorici Cvetka Hojnik, Majda Kuzmič


BRALNA PLAŽA – literarna zabava
◊ Organizatorka: Vesna Gomboc

V jutranji svežini in popoldanski jasnini pod milim nebom branje knjig z vseh vetrov. Potovanje v tisočero svetov! Prisluhnimo zgodbam pravljičarjev in drugih umetnikov ter se potopimo v kreativno risanje ilustracij, ustvarjanje stripov, v oblikovanje abstraktnih pisav in uživajmo še v drugih literarnih ter ustvarjalnih delavnicah. 
Zvesta spremljevalka Knjižna bolha še vedno rada zamenjuje svoje knjige s knjigami iz vaših polic. Prinesite prebrane knjižne poslastice in jih darujte, zamenjujete, reciklirajte, preberite, le nikdar ne odvrzite!
Z vami in pticami med knjižnimi policami bo vsak dan Lučka Krašovec.



V vesoljni svet pravljic vas bodo popeljali:
ČEVLJARČEK (predstavitev slikanice)
23. VI in 24. VI., ob 10.30
Predstavitev zgodbe o Čevljarčku.
Slikanica na interaktivni način popelje bralca v raziskovanje zgodovine našega mesta sredi 16. stoletja skozi lik pogumnega Čevljarčka, ki reši mesto pred Turki.
◊ Maja Brodschneider Kotnik, Založba Hiša knjig KMŠ

VESELE PRAVLJIČNE POČITNICE
25. VI–29. VI., ob 10.30
Prepustimo se čarnim užitkom poslušanja pravljic z vseh vetrov in svetov.
◊ pravljičarji Mariborske knjižnice

JOGA SKOZI PRAVLJICO
30. VI–6. VII., ob 10.30
K še bolj razgibani domišljiji in harmoniji duha nas bo vodila Jasna Gosak v Jogi skozi pravljico. Potovali bomo po svetu, postali letalo, rjoveli kot lev, se odpeljali z ladjo do Indije in se v templju prepustili meditacijam.
◊ Jasna Gosak, Matej Bosak

KNJIŽNA KUHINJA
22. VI.–7. VII.,  16.00–20.00
V Knjižni kuhinji se po receptu prebranih pravljic igramo z rimo, oblečemo ali recikliramo knjigo, naredimo kazalko, iz knjig zgradimo skulpturo.
◊ Helena Kraljič, Založba Morfem.

STRIPOTEKA
22. VI.–6. VII., 16.00–20.00
Ljubitelji stripov, pozor! Huda Stripoteka! Delavnice risanja in pisanja stripov, tematskih in lastnih, tihih in glasnih. Spoznavanje stripovskih junakov z mojstri stripa … Bodi hip, nariši strip!
◊ 22.VI.–29.VI – Miha Rudl, ZULK
◊ 30.VI.–6.VII. – Simon Sanda, Vojko Volavšek, STRIPOHOLIK

STRIPOVSKI VRT
30. VI., 10.00–13.00 in 16.00–20.00
Razstava stripovskih del različnih avtorjev v nenavadni inštalaciji.
◊ KD Nebo

PREDSTAVITEV STRIPA »ŽIVA SEM«
1. VII., 16.00–20.00
Živa Pesek je junaška, hitra, vesela in radovedna deklica, ki se lahko kosa z najbolj drznimi fanti. Navdušena je, kadar sreča nove ljudi in brez težav komunicira z neznanimi bitji. Modro odgovarja na zapletena vprašanja, snuje svoj jezik in rime. S prijatelji se loteva težavnih in zapletenih nalog, ki jih spretno in igrivo rešuje.
Avtor: Andrej Štular

ARGUMENRATNICA
1.VII.-7.VII., 18.30-19.00
Želite razmigati, nahraniti in skodrati svoje možgane? Sodelujte v vodenih pogovorih o vsakdanjih in nevsakdanjih temah.
◊ sociologinja Valerija Korošec


LJUBEZEN NA KROŽNIKU – kuhinja z dušo
◊ Organizatorka: Vojka Miklavc

V letošnjem letu se kulinarični kotiček seli na desno stran promenade Mestnega parka v Mariboru. Kulture pripravljanja hrane in zdravega prehranjevanja se bomo lotili v kuharskih delavnicah z Danilom Ivanušo – OKUSPOKUS! KULINARIČNE ČAROVNIJE. Letošnja novost bo delavnica KUHANJE JE TUDI ZA ODRASLE pod taktirko Slavka Koresa. Srečali se bomo s kulinariko različnih kultur, pokukali v Bonton pri mizah sveta. Na stojnicah, ki bodo zaključevale Art bazar, bodo žene in dekleta iz društev kmečkih žena ter posamezniki iz okoliških kmetij predstavljali doma pripravljene dobrote – DOMAČE. MIZICA POGRNJENA nas bo učila o umetnosti pogrinjanja miz, o dediščini in kulturi omizja pa z dijaki Srednje šole za oblikovanje Maribor. Izmenjava receptov, čokoladni dan in še marsikaj. Kuhajmo za zabavo, jejmo zdravo – LJUBEZEN NA KROŽNIKU!



OKUSPOKUS! KULINARIČNE ČAROVNIJE
Zavihajmo rokave, umijmo roke in odprimo srce. Pripravljanje zdrave hrane je užitek, ki te ne spusti iz rok. Okuspokus! Kulinarične čarovnije!
◊ Danilo Ivanuša

KUHANJE JE TUDI ZA ODRASLE
23. VI., 24. VI., 30. VI., 1. VII., 10.00–13.00 in 16.00–20.00
Ob vikendih kulinarične delavnice posebej za odrasle. Za izkušene in za začetnike – naj bo kuhanje zabava!
◊ Slavko Kores – Društvo bratstvo velike žlice

DOMAČE
Ne moremo mimo stojnic, ki se šibijo pod dobrotami izpod rok žena, deklet in dedcev po receptih starih mam, ne da se bi nam pocedile sline. Domače!
◊ različna društva in posamezniki

VEGANSKA KUHARSKA DELAVNICA ZA OTROKE
2. VII., 10.00–13.00 in 16.00–20.00
Del veganstva, družbenega gibanja za pravičnost, predstavlja priprava in uživanje hrane, ki ne vsebuje živalskih sestavin.
Zdravo in okusno!
◊ Za živali! Društvo za uveljavljanje njihovih pravic

MIZICA POGRNJENA
22. VI.–7. VII., 16.00–20.00, sob. in ned. 10.00–13.00 in 16.00–20.00
Miza naj bo lepo pogrnjena. Ne samo ob slavnostnih priložnostih! Z malo spretnosti v svet skrivnosti zlaganja prtičkov. Dijaki Srednje šole za oblikovanje Maribor pod mentorstvom prof. Bojane Amon nam skozi razstavo svojih raziskovalnih del pripovedujejo o dediščini in kulturi omizja.
◊ Anja Koželj – Zavod Mars Maribor, dijaki Srednje šole za oblikovanje Maribor, mentorica Bojana Amon

ČOKOLADNI DAN
30. VI., 10.00–13.00 in 16.00–20.00
Položite košček te božanskosti v usta in počakajte nekaj trenutkov. Okus je bomba! Praznujte z nami rojstni dan Gorenjke – slastno bo!
◊ Žito Gorenjka d.d.

Sponzorji kulinaričnih dejavnosti v Art kampu 2012:
◊ Bosch
◊ Žito Prehrambena industrija d.d.
◊ Ljubljanske mlekarne
◊ Spar Slovenija
◊ Medex d.o.o.


EKO-ART BAZAR – ekološko umetniški sejem
◊ Organizatorka: Violeta Škrabl

Na Eko-Art Bazarju se predstavljajo stara obrt, rokodelci, umetniki, oblikovalci, ekološki pridelovalci ter različna društva in kulturne ustanove Slovenije. Domači in tuji razstavljavci nam bodo na stojnicah ponudili pestre, unikatne, umetniške in ekološke izdelke. Nakit, modna oblačila, izdelki iz keramike, usnjena galentarija, ročno izdelani čevlji, torbice, darilni program in še marsikaj drugega.

Sodelujoči: Društvo Mariborski raziskovalni studio, Prana unikatni nakit, Jerneja Kristan, Lončarski atelje Lorna in Črtomir, Pikarin, Vila darila, Tri luknje, Zadruga za razvoj čebelarstva, KUD Sredina, Valentina Glavica, Nada Simončič, Inštitut Zelena Direktiva, Anika Kolar, Lana Erlač, Marija Celcer, Nataša Žniderič, Klavdija Zupanc, Gabrijela Neuvirt, Karmen Sanda, UriKuri, Galerija Manitas, Nina Kramar Cverle, ZRP Pomelaj, Flamma art, Franc Pahovnik, Muca maca, Darila – nakit Luci, Obsidiana glass, Mario Kranjc, Zdenka Borak, Jelena Rusjan, Nataša Dobre, Tóth Tímea, Anesta Barnett, Csaba Marczell, Atilla Bodnár, Kis Tamás, madžarski umetniki iz Pécsa in ostali.




GIBKI, PROŽNI, VSEGA ZMOŽNI – festival športnih aktivnosti
◊ Organizator: Športno društvo Junak

Dopoldanski in popoldanski športni program z namenom otrokom omogočiti čim bolj zabavne in zanimive športne urice v naravi. Vsak dan motorični poligon (plazenja, lazenja, poskoki, prevali …), labirint med drevesi za pustolovske duše, športna jasa z različnimi športnimi rekviziti na posojo. Gumitvist, frizbi in vortex, hodulje in zabava z žogo (nogomet, odbojka, med dvema ognjema, badminton). Dogajanje dopolnjujejo predstavitve različnih športnih panog ter organizirani skupinski in tekmovalni športni dogodki.



PREDSTAVITVE ŠPORTNIH DRUŠTEV
22. VI.–7. VII., 16.00–20.00
V popoldanskem času Art kampa, bomo pod mentorstvom 18 različnih športnih društev vadili različne borilne veščine, spoznavali strelske loke, plesali z akrobati ali preizkušali velike in male prožne ponjave. Spoznavali bomo različne športe na travi (hokej, nogomet, kriket, tenis, frizbi), veslali na veslaških simulatorjih in jezdili ponija! Starši in otroci se boste lahko sprostili in okrepili telo s skupinsko vadbo ali jogo, »cheerleading« skupina bo prikazala športno navijanje.

Vsak dan je v izvedbi U1Fun mogoče pobliže spoznati tudi enega novejših športov – slackline. Preizkusimo ravnotežje!

Sodelujoči: Klub dupleških mažoretk, Lokostrelski klub Maribor, Bodifit društvo, Konjeniško društvo Pesnica, Maribor kriket klub, Vadba za nosečnice, ter mamice z dojenčki – Izidora Vesenjak Dinevski, ATMA s.p., Športno in kulturno društvo Capoeira Slovenija, ŠD Oziris in plesna skupina Tigrice v sodelovanju s Cheerleading zvezo Slovenije, Hokejski klub Moravske Toplice, Športno društvo Maribor Center, Veslaški klub Dravske elektrarne Maribor, Ju-jitsu klub ADK Maribor, K2 taekwondo klub Maribor, Eva Brovinsky, U1Fun in Športno društvo Skokica

IGRE BREZ MEJA
30. VI. in 7. VII., 10.00
Otroci skupaj s svojimi starši v Igrah brez meja! Otrok in starš kot par premagata vse ovire in se preizkusita v spretnostih, ki jih poskušata opraviti v najkrajšem možnem času. Prijave bomo zbirali na športnem prizorišču do pričetka iger.

JUNAKOV TEK
1. VII., 10.00
Junakov tek za otroke v treh starostnih skupinah: 3-5, 6-8 in 9-12 let. Tek bo potekal po parku. Razdalja, ki jo bodo otroci pretekli, se bo glede na starost povečevala. Najhitrejši bodo prejeli nagrade. Prijave bomo zbirali na športnem prizorišču do pričetka teka.

ISKANJE SKRITEGA ZAKLADA
27. VI. in 4. VII., 10.00 in 12.00
S pomočjo živali bomo iskali skriti zaklad, ki ga je izgubil Junak. Na poti bomo srečali kačo, slona, želvo in še druge živali, ki nam bodo pomagale pri iskanju zaklada, če bomo pravilno naredili vaje, ki nam jih bodo zastavile. Če bomo uspešni, nas na koncu čaka zaklad! Prijave bomo zbirali na športnem prizorišču do pričetka iskanja skritega zaklada.

NOGOMET
23. VI. in 24. VI.
23. VI., 9.00–12.00: »NOGOLENTNI« turnir za otroke do 7 let
23. VI. in 24. VI., 17.00–20.00: »NOGOLENTNE VRAGOLIJE« Trenerji bodo pripravili različne poligone, izbirali bodo naj strel na gol, naj žongliranje, naj pozdrav publiki …
24. VI., 9.00–12.00: Predstavili se bodo nogometni ptički Marinka Galića.
◊ Športno društvo Galić

FOTOGRAFSKA RAZSTAVA “OLIMPIJSKE IGRE LONDON 2012”
British Council  v okviru programa Kulturnih ambasad v mesecu juliju pripravlja serijo dogodkov in aktivnosti, s katerimi želi Mariboru približati britansko kulturo. Med aktivnostmi je tudi razstava, ki je nastala v okviru promocijskih dejavnosti Olimpijskih in paraolimpijskih iger v Londonu.


PLESNE DELAVNICE
◊ Organizatorka: Mojca Ussar
22. VI.–7. VII., 11.30–12.30 in 16.00–17.00

Radi plešete? Pridružite se nam na plesnih delavnicah, kjer bomo skozi igro raziskovali plesne korake različnih plesnih zvrsti. V sproščenem vzdušju ob dobri glasbi bomo skupaj zaplesali in odkrivali čudovit svet plesa.
»Plešite, plešite, sicer smo izgubljeni!« Pina Bausch

Plesne delavnice bodo vodili:
CENTER PLESA
Katarina Barbara Kavčič

GALERIJA PLESA MARIBOR
Andreja Šraj in Maja Pažon

HIŠA ZAHIR
Ksenija Visket

PLESNA IZBA MARIBOR
Andreja Birmanec in Edita Čerče

PLESNA ŠOLA NATKE GERŽINA
Natka Geržina




KMŠ IGRIŠČE – mladinski sklop
Igrišče Športnega društva Center, Mestni park Maribor
◊ Organizatorki: Špela Debenjak in Lana Erlač – Klub mariborskih študentov
22. VI.–7. VII., 16.00–20.00

Letos odpira svoja vrata KMŠ igrišče in se nahaja pred Športnim društvom Center Maribor.  Sklop, ki je namenjen vsem mladim in mladim po srcu. Mladinsko igrišče ponuja izvirne, drugačne, moderne, zanimive, športne in kulturne dejavnosti za mladostnike. Mladi se bodo imeli možnost udeležiti številnih atraktivnih delavnic, ki jih bodo vodili strokovnjaki in mojstri.



POTAPLJAŠKE VRAGOLIJE
22. VI.–7. VII., 16.00–20.00
Potapljaške delavnice v bazenu: potapljanje za otroke, tehnično potapljanje, scuba potapljanje, potapljanje na dah in 24-urno neprestano potapljanje. Odkrijmo novo radost – potapljajmo se z glavo!
◊ Potapljaško društvo Maribor, Nitro diving, Cezam Ruše, H2O team, Športno društvo Filipin, Športni park Ruše

HOKEJSKI POLIGON
22. VI.–7. VII., 16.00–20.00
HDK Lisjaki Maribor bodo na KMŠ igrišču postavili Hokejski poligon. Na poligonu se bomo lahko preizkusili v streljanju na gol in drugih hokejskih veščinah. Dobili bomo informacije o klubu, poteku treningov in možnostih vpisa otrok v klub.
V tem času bodo organizirali suhe treninge, na katerih se jim mladi lahko pridružijo.
Predstavili bodo Inline hokej na rolerjih.
◊ HDK Lisjaki Maribor

STALNE IGRE
22. VI.–7. VII., 16.00–20.00
Nogomet, hokej, badminton, gumitvist, frizbi, vaja za ravnotežje – skate, board in slack line. Zmigaj se!
◊ KMŠ

GRAFITI
22. VI.–24. VI., 16.00–20.00
Grafitiranje z grafitarjem Teosonom na plošče večjih dimenzij, ki bodo ves čas festivala krasile KMŠ igrišče. Novo »pografitano« podobo bo dobil tudi Leteči avtobus.
◊ Teo Ivančič – Teoson v sodelovanju z Letečim avtobusom ZPM Maribor

MONOCIKLISTIČNE DELAVNICE IN »PIMP MY BIKE«
25. VI. In 6. VII., 16.00–20.00
Z mojstrom monociklizma se bomo naučili vožnje po enem samem kolesu, izvajali trike in vragolije. Ob monociklističnih delavnicah bo potekalo tudi »friziranje« starih koles. Na KMŠ igrišče pripeljite svoja zastarela kolesa, rezervne dele, manjkajoče dele … Predelovalci koles vam bodo preuredili staro kolo v modernega konjička!
◊ Urh Pantner, Matic Žunko in Žiga Erlač

EKO INŠTALACIJA
26. VI.–29. VI. in 3. VII.–6. VII., 16.00–20.00
Iz dneva v dan vedno večja eko inštalacija »hobotnica« iz različnih odpadnih materialov!
◊ Maja Šlamberger in Petra Lopert v sodelovanju z ZPM Maribor

CIRKUŠKE DELAVNICE
26. VI., 16.00–20.00
Z društvom Majka do pravih cirkuških veščin. Naučili se bomo žongliranja s številnimi rekviziti, ob cirkuških delavnicah pa si bomo lahko izdelalili tudi svoje poje in žonglerske žogice.
◊ Matej Kramer in Anja Lesnik – Majka

TEAKWONDO ZA MLADE IN GYMSTIC DELAVNICA
27. VI., 16.00–20.00
Med mladimi je pri učenju prvin taekwondoja skozi igro največ poudarka na učenju tradicionalnih vrednot – samozavesti, discipline, spoštovanja sotekmovalcev, trenerjev in nasprotnikov, veliko pozornosti posvetimo tudi razvijanju motoričnih sposobnosti, kondicije in koordinacije.

Vadba z Gymstickom je lahko individualna, kvalificirani trenerji in pomočniki jo bodo predstavili kot skupinsko, ki omogoča učinkovito treniranje celotnega telesa. Ob spremljavi glasbe in s pomočjo Gymstick palice naredimo vaje za vse večje mišične skupine telesa in tako vplivamo na povečanje mišične moči, vzdržljivosti, ravnotežja, gibljivosti in izboljšanje koordinacije.
◊ Kristijan Kovačič, Sašo Branilovič, Jasmina Kržan, Antonija Matevžič, Katja Završnik – Športni center Red Power

DELAVNICE TAJSKEGA BOKSA
28. VI., 16.00–20.00
Tajski boks uporablja še eno ime – MUAY THAI. Društvo Legija nam bo predstavila borilno veščino, kjer je dovoljeno uporabljati vse ročne tehnike, nožne tehnike nad in pod pasom ter kolena in komolce.
◊ Aleš Povhe – Društvo Legija Muay Thai

ŠOLA VOŽNJE FORMULA MARIBOR
29. VI. In 3. VII., 16.00–20.00
Dobro poznavanje cestno prometnih predpisov, defenzivna in ekološko naravnana vožnja ter ustrezno psihofizično stanje voznikov so glavna merila varnosti v cestnem prometu. Formula Maribor bo predstavila šolo vožnje z osvežitvijo znanja cestno prometnih predpisov ter preizkusom spretnostne vožnje s tovornim motornim vozilom za kandidate. V okviru dejavnosti usposabljanja in izobraževanja za varno vožnjo in dodatnega usposabljanja voznikov začetnikov bo izvedena vaja z očali Fatal-Vision, ki simulirajo različne stopnje akloholiziranosti in prisotnosti psihoaktivnih substanc v organizmu.
◊ Miran Pušnik - Formula Maribor d.o.o.

MADNESS & BURN GAME OF SKATE
30. VI., 16.00–20.00
Tekmovanje v skejtanju! Potekalo bo po pravilih »Game of skate«, kjer se pomerita dva tekmovalca. Najprej trik izvede prvi, drugi ga ponovi. Če mu to ne uspe, mu je dodeljena črka »S«. Ko se to zgodi pet krat, prejme besedo »SKATE« in izpade. Prvi tekmovalec kaže trike, dokler ne naredi napake. Takrat tekmovalca vlogi zamenjata.
Nagrade bodo podelili: Madness shop & Burn energy
Luka Pen – Madness & Burn

ZUMBA
1. VII., 16. 00–20.00
Inštruktorice Zumbe nas bodo ob plesni glasbi vodile skozi Zumba koreografijo.
Urška Barle – Zumba z Urško in Majo

IMPRODELAVNICE
2. VII., 16.00–20.00
Improvizirajmo z Improligo I. Gimnazije. Impro je kul!
◊ Petko Čakrevski in Vid Šumak – Troltziher maheri

AKROBACIJSKE DELAVNICE
4. VII.–5. VII., 16.00–20.00

Adrenalinski friki, ki jim ekstremni športi predstavljajo način življenja, nam bodo predstavili disciplini "freerun" in "parkour". "Parkour" je telesna disciplina francoskega izvora, v kateri udeleženci tečejo pa namišljeni poti in pri tem čim hitreje in čim bolj učinkovito premagujejo ovire. Simulirajo bežanje pred namišljenim nasprotnikom oziroma nevarnostjo. Pri tem uporabljajo različne spretnosti, kot je skaknje in plezanje ali pa bolj akrobatske gibe. Objekti, ki jih izvajalci premagujejo, so iz vsakdanjega življenja, največkrat iz mesta. Ograje, garaže, strehe ... Cilj je priti čim hitreje od točke A do točke B, le z uporabo telesa, ki neustrašno premaguje ovire.
Denis JanežičDarko Kranjc, Dejan Bedenik, Vasja Očko, Sebastijan Cvirn – Športno društvo Grab It

KARNEVALIMO
7. VII., 16.00–20.00
Z mojstrico ličenja Mojco Škof in mojstrom friziranja Luko Mohorko spremenimo, doterajmo svoj izgled in zarajajmo v slovo festivalu! Na svidenje kmalu!
◊ Luka Mohorko in Mojca Škof


VELIKA ZAKLJUČNA KARNEVALKA
◊ Organizator: Jernej Auer
7. VII., 18.00
Kot se spodobi za festival, se bo tudi letošnji Art kamp dostojno poslovil. Šestnajstdnevno druženje bomo okronali s povorko, vrtinec mask, plesa, ritma in zabave. V Karnevalki bomo iz parka v mesto ponesli radostnega duha glasbeniki, umetniki, žonglerji, plesalci in ostali udeleženci ter vsi mladi po duhu ter koraku, ki se želimo od festivala posloviti »na edini pravi način«. Zaželena in dobrodošla je udeležba vseh, ki nam festival predstavlja nepogrešljivo začimbo kulturne ponudbe našega mesta. Poslikave in ostalo maskiranje bomo zaupali veščim risarkam, lutkaricam, umetnicam in ostalim čarovnicam, ki nas bodo na ta dan pomagale začarati v pravljice, ljubezni in ostale svobodne ptice. Karnevalka je ples! Karnevalka zares!




RAZVAJALNICE
◊ Organizatorka: Staša Grilc

RAJSKI ODDIH
Prepustite telo veščim prstom izučenih maserjev in spoznajte najrazličnejše tehnike masaž. Kitajska, shiatsu, ayurvedska, tuina, športna, klasična, refleksna, terapevtska, aroma, regenerativna, masaža s tibetanskimi posodami in gong meditacije – svojemu telesu in umu privoščite prepotrebno sprostitev. Preverili boste lahko tudi vsebnost maščob v vašem telesu.

Sodelujoči: Shilaja, Gaja Klas, Sandra Koprivnik in Sabrina Cuder, Medicinsko estetski center Perfect Body



PRENOS BIOENERGIJE PO POSTOPKU ZDENKA DOMANČIĆA
Prenos bioenergije vzpodbuja imunski sistem, izboljšuje pretok krvi po telesu, zmanjšuje bolečine in težave ter prispeva k okrevanju. Podvržete se mu lahko poskusno ali resno (4 zaporedne dni). Stranski učinek: čudenje.
◊ Gregor Hrovatin

ART REBIRTH/FESTIVAL PREPORODA
30. VI. In 1. VII., 10.00–13.00 in 16.00–20.00
Predstavitev delavnic in vaditeljev različnih zvrsti joge (hatha, kundalini, gong), shakti in orientalskega plesa. Zdravilni zvočni vrt, meditacije, gong kopel … Vabljeni v glasbeni paviljon Mestnega parka Maribor.
MOJCA MORYA MALEK: Zdravilni zvok planetarnih gongov, Zvočna masaža s pojočimi posodami, Zvok kristalov
DON CONREAUX: Gong joga, Sruti, glas in mantra, Koncert gongov z ansamblom Mysterious Tremendum
EDITA ČERČE: Sprostitveni orientalski ples, Indijski ples, Plesne imaginacije, Rdeči šotor (ozaveščanje ženske energije)
BERNARD CVETKO: Integralna joga (hatha in radža)
BLAŽENKA BARTOLIĆ: SuryaŠakti joga
JASNA GOSAK: Power joga
ART OF LIVING SLOVENIJA: Preporod skozi dih
DRUŠTVO ZA RAZVOJ DUHOVNE KULTURE SRI ČINMOJ: Meditacije
JOGA SMEHA SLOVENIJA: Joga smeha

PRI SUHI PLENIČKI
Ko plenička polna je, pridi in previj me.
Odrešite svojega malčka polne pleničke, v miru ga nahranite in pocrkljajte. Izmenjajte svoje izkušnje o negovanju, hranjenju, odraščanju vaših malčkov in malčic.
Sodelujoči: Združenje Vis Feminea, Od spočetja do korakov


ArtINFO – informacijska točka
◊ Organizatorki: Staša Grilc, Kaja Amon
22. VI.–7. VII., 10.00–20.00

Na info točki je poleg prijaznega svetovanja in obveščanja na voljo tudi prva pomoč za manjše in večje nezgode. Tu je mogoče ponovno najti izgubljene predmete ter kupiti bilten ali popotni list za Festival Lent, oddati pokvarjene, odslužene igrače, likovne potrebščine, odpadno embalažo, stara oblačila in kose tekstila ali se osvežiti s kozarcem mrzle vode.

Zbiramo pokvarjene, odslužene igrače, likovne potrebščine, odpadno embalažo, stara oblačila in kose tekstila. Prinesite in ustvarjajte!


SITKOVA DEŽELA
Nova KBM bo v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine (ZPM), Mladinsko knjigo (MK) in Dravskim tiskom (DT) izvedla dobrodelno akcijo zbiranja šolskih potrebščin (zvezki, barvice, pisala, peresnice …), ki jih bo podarila socialno ogroženim družinam Podravske regije.

Za vsako darovano potrebščino, ki jo lahko oddate v info hišici Nove KBM pri Sitkovi deželi ali pri delavnicah ZPM, boste lahko zavrteli kolo sreče ali pa se osvežili s sladoledom.

Vabljeni v Sitkovo deželo in dogajanje na Odru Park doživetij ter na Sitkove delavnice.

Dogajanje v Art Kampu podpirajo Sveta vladar, Sitko s Sitkovo deželo iz Nove KBM in Zavarovalnica Maribor.

-------       --------       -------
Sodelovanje v aktivnostih Art kampa poteka na lastno odgovornost!
Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa!

 
Obišči spletno stran

Ogled dogodka je brezplačen.

FACEBOOK
POKROVITELJI
  •  
     
    PROGRAM
    PO DNEVIH
    22.6.   petek23.6.   sobota24.6.   nedelja25.6.   ponedeljek26.6.   torek27.6.   sreda28.6.   četrtek29.6.   petek30.6.   sobota1.7.   nedelja2.7.   ponedeljek3.7.   torek4.7.   sreda5.7.   četrtek6.7.   petek7.7.   sobota
    PROGRAM
    PO PRIZORIŠČIH
    Center mestaDvorana UnionGlavni oder na DraviGlavni trg Grajski trg JazzlentJurčkov oderMestni parkMladinin oder X Creative UndergroundOder Art kampOder Park doživetijOder Rotovž
    Poštna ulica Pri Stari trti SinagogaSladoLentSlomškov trg ŠpeglceltTrg Leona ŠtukljaTrg svobode Večerov oderVetrinjski dvorŠportUlično gledališčeSpremljevalne prireditveŽiva dvorišča
    INFORMACIJEProdaja vstopnicPrizoriščaPrenočiščaParkiranjeKontakt
    NOVICEUTRINKILentTVVSTOPNICECenik vstopnicLentaNakup vstopnicDruga obvestila
    © 2012 Narodni dom   |   Vse pravice pridržane   |   Izvedba: AGENDA Open Systems
    MediaClinic


    Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije.
    Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.