Get Adobe Flash player
Prodaja vstopnicPrizoriščaPrenočiščaParkiranjeKontakt
22.6.   petek23.6.   sobota24.6.   nedelja25.6.   ponedeljek26.6.   torek27.6.   sreda28.6.   četrtek29.6.   petek30.6.   sobota1.7.   nedelja2.7.   ponedeljek3.7.   torek4.7.   sreda5.7.   četrtek6.7.   petek7.7.   sobota
Center mestaDvorana UnionGlavni oder na DraviGlavni trg Grajski trg JazzlentJurčkov oderMestni parkMladinin oder X Creative UndergroundOder Art kampOder Park doživetijOder RotovžPoštna ulica Pri Stari trti SinagogaSladoLentSlomškov trg ŠpeglceltTrg Leona ŠtukljaTrg svobode Večerov oderVetrinjski dvorSpremljevalne prireditveŠportUlično gledališčeŽiva dvorišča
VSTOPNICE
PRIZORIŠČA
INFO
PROGRAM
POKROVITELJI
NOVICE
UTRINKI
PROGRAM

sreda

27.06.2012

21:00

Mladinin oder X Creative Underground

DJ večer

Prireditev vam poklanja:




IAN HUNT • TOMMY GEE WHITE • MEMI • MISTINA • TRICK-C

IAN HUNT

V svet elektronske glasbe se je podal pri šestnajstih letih, ko se je prvič srečal in na prvi pogled zaljubil v digitalne ritme in melodije. Njegova strast se je manifestirala nekoliko pozneje, ko si je prvič kupil lastno opremo za vrtenje in ustvarjanje glasbe ter začel svojo pestro glasbeno pot. Po začetnem preizkušanju različnih slogov in tehnik se je najbolj domače začel počutil v tech-housu, ki se mu še danes najbolj posveča. A njegov okus je odprt tako za bolj umirjene zvoke housa kot trše ritme techna, kar njegovim setom daje širino, nepredvidljivost in posebno energičnost. V svojem kratkem ustvarjalnem obdobju se je znašel ob boku nekaterih znanih imen slovenske in tuje elektronske scene: Carl Falk, Davide Manali, Dataminions, Ian F, F. Sonic, Lemon, Sylvain, Alessio Bomb, Sputnik, Robert G. Roy, Alex Long, Rydel, Alex Mar ter drugih. Svojo neusahljivo glasbeno energijo je doslej širil po klubih, kot so Cvetličarna (Ljubljana), Paprika (Portorož), Marco Polo (Nova Gorica), Sokolski dom (Novo mesto), Ave (Ajdovščina), Ghost Bar (Nova Gorica), Extreme (Kranj). Nastopil pa je tudi na Eco festivalu v letih 2009, 2010, 2011.

TOMMY GEE WHITE

Njegovo glasbeno potovanje se je začelo leta 1999, ko se je znašel na svojem prvem partyju in si takoj naslednje leto nabavil gramofone. A le po nekaj mesecih urjenja s techno vinilkami je bil primoran svojo strast odložiti za več kot štiri leta, ko se je lotil digitalnega ustvarjanja glasbe z računalniškima programoma Virtual DJ in Traktor. Poti so ga vedno bolj vodile k ritmom house-a, nujna tehnična nadgradnja pa sta bila CD predvajalnika. V letu 2010 je s kolegom ustvaril projekt Seraph Organization, v začetku leta 2011 pa je dobil povabilo k ustanovitvi ekipe United Events, katere nepogrešljiv člen je še danes.

Medtem pa je sodeloval tudi s številnimi domačimi in tujimi ustvarjalci, kot so: Alex Gaudino, Dr.Kucho!, Denis The Menace, Richard Murray, Paul Deighton, Sputnik, Rydel, Reaky, Veztax in drugi. Nanizal je vrsto nastopov v klubih in na festivalih po Sloveniji: Club Valentino (Ljubljana), Vip Club (Ljubljana), Club Pržan (Ljubljana), Eco Festival (Nova Gorica), Sounds of Nature (Sežana), Pool Party (Terme čatež), Festival Lent (Maribor), Space Club (Otočec), Crocodil Bar (Kočevje), Manana (Kranj), Club Extreme (Kranj), Meet (Vrhnika), ... Pohvali se lahko tudi z gostovanjem v dveh radijskih oddajah, HouseFeel in Saturday Warm Up, kjer so predstavili dva njegova mixa.

Njegov slog vrtenja temelji na hitrih in melodičnih ritmih, tech-house osnovo pa vedno popestri z neobičajnimi vložki iz drugih zvrsti elektronske in neelektronske glasbe.

MEMI

Klemen Tušar (DJ Memi) se je z elektronsko glasbo spoznal, ko je prvič zaslišal nenavadne techno zvoke DJ Umeka, do konca pa ga je v DJ-anje potegnil nastop Davida Moralesa za gramofoni v Ambasadi Gavioli.  Vse od takrat ga je gnalo, da bi tudi sam s prsti manipuliral tisti nenavadni okrogli črni kos plastike in z njim kontroliral evforične množice pod sabo. To se je dejansko zgodilo nekaj let pozneje, ko je aprila 2006 prvič stresel plesišče legendarnega ljubljanskega Kluba K4. Od takrat je nastopal po najrazličnejših klubih (K4, Ultra, Extreme, Marco Polo, Stop, Alaya, Studio, VIP, Tivoli, Casablanca, Sputnik, Skripi, Mesečina), na festivalih (Electronic Carnival, Pulse, ECO, Sounds of Nature) in v radijskih oddajah (Radio Študent, Dancefloor, Dance Radio Amsterdam). Mešalno mizo si je delil z imeni, kot so: Silicone Soul, 16 bit Lolitas, Beltek, Elyksir, Cream, Psiho, Drawle, Gumja, Silver J, Chiko in drugi.

MISTINA

Martina prihaja iz Pomurja, natančneje iz okolice Ljutomera, in deluje pod umetniškim imenom Djane Mistina. Njen prvi stik z ustvarjanjem elektronike sega v leto 2008, ko se je udeležila šole za mlade DJ-e, ki jo je priredila lokalna organizacija. Kot se rada spomni, je že na krstnem nastopu navdušila domačo publiko, kar je bil povod, da še trdneje zaviha rokave in prične svoje znanje vztrajno nadgrajevati. Na lokalnem področju je dobila prve priložnosti na dogodkih, kjer se vrti glasba komercialne zvrsti, kmalu zatem pa spozna, da jo vedno bolj privlačijo tech house ritmi. Sledijo nastopi v čezmejni Avstriji (Graz, Lava Lounge) in Mariboru (Hiška, Astro Caffe), prvič pa njen nekomercialni set predstavi na dogodku Secret Garden 2010.
Leta 2011 doživi prvi mejnik svoje kariere, ko si s svojo pozitivno naravo in presenetljivim izborom glasbe, podkrepljenim s čutom za estetiko, na tekmovanju SYLD (Support Your Local DJ) pribori zmago v kategoriji “fusion”. Njen talent in prepoznavnost v lokalnem okolju že nekaj let spremlja tudi pionirka slovenske elektronike Trick-C, ki jo je leta 2011 povabila k sodelovanju pri projektu BodyWork. Kmalu zatem je sledil prvi nastop na Bodywork III, v okviru misije Urban Divas istoimenskega projekta za promocijo mladih, talentiranih žensk na področju elektronske umetnosti in s tem je zasidrala tudi svojo prvo rezidenco. Mistino smo lahko že videli in slišali na različnih dogodkih in klubih po Sloveniji in Avstriji, kot so: Inbox club (Ljubljana), Terazza caffe (Celje), Monokel (Ljubljana), K4 (Ljubljana), Secret Garden (Makole), Festival Lent (Maribor), Eco festival (Nova Gorica), King Of The Hill (Kaminška Bistrica), BUR bar (Graz), Lava Lounge (Bad Radkersburg).


TRICK-C

»Prva dama slovenske elektronike«, kakor so jo poimenovali pri elektronskem magazinu Partyzan, je med gramofoni trdno zasidrana že skoraj dve desetletji. Uveljavila se je kot didžejka, organizatorka in promotorka. S sopotnikom Pointom, prekaljenem producentom in didžejem ter enim od pionirjev hrvaške tehnoscene, sta konec 90'ih let ustanovila agencijo CAAN production, pod okriljem katere sta skrbela za izmenjavo hrvaških in slovenskih ter gostovanja tujih didžejev v Sloveniji in na Hrvaškem. Ustvarjala sta v skupnih rezidencah in projektih predvsem na Hrvaškem, kjer je takrat cvetela underground techno scena, organizirala prvi večji tehno event na Hrvaškem v Fort Bourgignonu 1999, dobro-sosedsko-kulturno izmenjavo pa Trick-C še vedno razvija kot solistka.

Trick-C se zadnja leta intenzivneje posveča tudi ustvarjanju lastne glasbe. Njena prva izdaja je izšla v februarju 2009 na mednarodno uveljavljeni slovenski tehno založbi Vezotonik na »United, Various EP«. Kot velik uspeh si šteje uvrstitev komada »Move It« na kompilacijo najboljših podzemnih klubskih himn, »Underground club anthems 2012«, ki je izšel konec 2011 pri založbi Fever, in se tako znašel med stvaritvami vodilnih in svetovno priznanih producentov, kot so Joris Voorn, Cristian Varela, Fer Br in drugi.

Svoj stil označuje kot »club dance friendly techno«, njene stvaritve pa so sinergija različnih zvrsti tehna. Tako zasledimo funky, driving, dark in percussive kombinacije, ki se zlivajo v končne izdelke klasičnega tehna, v zadnjem času pa ekesperimentira tudi z novodobnejšimi elementi, saj se v raziskovanju produkcije in možnostih ustvarjanja ne omejuje in oklepa zgolj ene zvrsti.

Vsaj tako kot didžejka je Trick-C. znana tudi kot organizatorka in promotorka. Njen zadnji in najnovejši projekt je BodyWork. Njeno delo v domačem okolju, ki ga je za sabo pustila v ranih začetkih 90-ih let, je z njim ponovno zacvetelo po lanski vrnitvi v domači kraj. S svojo ekipo pridno ustvarja, pri tem pa izhaja iz želje in vizije postaviti Pomurje na zemljevid slovenske elektronike ter underground glasbo predstaviti širšemu klubskemu okolju. V okviru BodyWorka je vključen tudi projekt Urban Divas, ki je obenem družbeno angažirana mednarodna pobuda, s katero želi s somišljenicami plesiščem vdihniti dodatno, žensko noto. Veliko pozornosti namenja predvsem manj uveljavljenim puncam, saj jim želi ponuditi priložnost, ki je sama pogosto ni imela. 

 

 
Obišči spletno stran , 2 , 3 , 4 , 5 , 6

Za ogled dogodka potrebujete Lento ali dnevno vstopnico.

FACEBOOK
POKROVITELJI
  •  
     
    PROGRAM
    PO DNEVIH
    22.6.   petek23.6.   sobota24.6.   nedelja25.6.   ponedeljek26.6.   torek27.6.   sreda28.6.   četrtek29.6.   petek30.6.   sobota1.7.   nedelja2.7.   ponedeljek3.7.   torek4.7.   sreda5.7.   četrtek6.7.   petek7.7.   sobota
    PROGRAM
    PO PRIZORIŠČIH
    Center mestaDvorana UnionGlavni oder na DraviGlavni trg Grajski trg JazzlentJurčkov oderMestni parkMladinin oder X Creative UndergroundOder Art kampOder Park doživetijOder Rotovž
    Poštna ulica Pri Stari trti SinagogaSladoLentSlomškov trg ŠpeglceltTrg Leona ŠtukljaTrg svobode Večerov oderVetrinjski dvorŠportUlično gledališčeSpremljevalne prireditveŽiva dvorišča
    INFORMACIJEProdaja vstopnicPrizoriščaPrenočiščaParkiranjeKontakt
    NOVICEUTRINKILentTVVSTOPNICECenik vstopnicLentaNakup vstopnicDruga obvestila
    © 2012 Narodni dom   |   Vse pravice pridržane   |   Izvedba: AGENDA Open Systems
    MediaClinic


    Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije.
    Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.